0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

DR Vokalensemblets påskekoncert

29. mar '23 kl. 19:30

Trinitatis Kirke, København

Se rabatmuligheder

DR Vokalensemblets påskekoncert

Event er afholdt

DR Vokal­ensemblets påskekoncert

Som optakt til påsketiden præsenterer DR Vokalensemblet en stemningsfuld koncert sammen med chefdirigent Marcus Creed. Med romantiske komponister som Brahms, Mendelssohn og Clara Schumann er der stærke følelser på spil, og også J.S. Bach er flettet ind i dette års musikalske påskefortælling.

DR Vokalensemblets påskekoncert i Trinitatis Kirke er blevet en stærk tradition, som tiltrækker et stort publikum i det tidlige forår.

Til dette års påskekoncert tager koret og chefdirigent Marcus Creed os med på rejse ind i hjertet af den tyske romantik med to samlinger smukt formede religiøse værker af Felix Mendelssohn og Johannes Brahms.

Parallelt med de to kendte komponister kan du opleve kormusik skrevet af to kvindelige komponister, som begge havde en tæt forbindelse til kredsen omkring Brahms og Mendelssohn: Brahms’ nære veninde Clara Schumann (gift med komponisten Robert Schumann) og den engelske komponist Ethel Smyth, som var elev af Brahms. Også den norske komponist Agathe Backer Grøndahl var stærkt påvirket af Mendelssohn, og her er en sjælden mulighed for at høre et af hendes over 400 værker.

De tyske romantiske komponisters kirkemusik hvilede alle på fundamentet af deres berømte forgænger J.S. Bach, og derfor kommer denne påskekoncert ikke uden om at præsentere Bo Holtens arrangement af en af barokmesterens egne motetter, som bygger på den protestantiske version af Fadervor: Vater Unser in Himmelreich.

Se programmet her

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertpakke “Året rundt med DR Vokalensemblet”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Felix Mendelssohn

Tre salmer, opus 78 (1843-45)

Johann Sebastian Bach

Vater unser im Himmelreich

Clara Schumann

Abendfeier in Venedig

Ethel Smyth

Komm, süßer Tod

Agathe Backer Grøndahl

Bliv hos os, når dagen hælder

Johannes Brahms

Tre motetter, opus. 110

Dirigent

Marcus Creed

Kor

DR Vokalensemblet