0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Einstürzende Neubauten­ + Michael Rother/NEU!

23. maj '21 kl. 20:00

Koncertsalen

Einstürzende Neubauten­ + Michael Rother/NEU!

Einstürzende Neubauten­ + Michael Rother/NEU!

Legenderne fra tyske Einstürzende Neubauten genindtager Koncertsalen og helt eksklusivt medbringer selveste Neu! feat. Michael Rother. Koncerten markerer 40-årsjubilæet for Berlins berygtede avantgardister samt 30-året for Berlinmurens fald.

Koncerten med Einstürzende Neubauten + Gudrun Gut den 30. maj 2020 kl. 20.00 er udsat til den 23. maj 2021 kl. 20.00. Har du billet til koncerten, er du blevet kontaktet af DR Koncerthusets kundecenter på mail. Din billet er også gyldig til den nye koncertdato. Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. covid-19

DR Koncerthuset, artFREQ. og Goethe-Institut Dänemark præsenterer: Einstürzende Neubauten + Michael Rother/NEU!

2020 er udråbt til dansk-tysk kulturelt venskabs-år (DD2020), og dette tyske år fejres i Koncertsalen med to unikke koncerter med artister som alle anerkendes for at være banebrydende fornyere at tysk kunstmusik.

Over to dage kan du opleve Einstürzende Neubauten, der om fredagen 29. maj deler scenen med Gudrun Gut, og dagen efter lørdag 30. maj står orkesteret side om side med Michael Rother/NEU!

Einstürzende Neubauten i 40 år
Einstürzende Neubauten erklærede fra starten i 1980 krig mod al konventionel musik! Som frontkæmpere i Berlins kunstbevægelse ”Geniale Dilletanten” valgte Blixa Bargeld og hans armé at angribe selve den musikalske præmis med en absolut utraditionel instrumentering.

Bevæbnet med slagværktøj, trykluftbor, vinkelslibere og tons af metalaffald – kombineret med støj, ekstrem-vokal og dystopisk smertepoesi – skabte Einstürzende Neubauten et radikalt nyt musikalsk udtryk. Det placerede dem fra starten som pionerer indenfor industrial og støj-musikken, sammen med ikoner som Throbbing Gristle og Lou Reed (Metal Machine Music).

Trods Einstürzende Neubautens metalliske patos har gruppen gennemgået flere metamorfoser, og i dag fremstår de med stor kunstnerisk diversitet. Fra deres infernalske og sygt brutale udgangspunkt via det knugende tyste omfatter de også det melodiske, virker de i dag som en fortløbende inspirationskilde for den moderne kompositionsmusik og kunst.

Nyt album fra de industrielle radikaler
I 2020 udgiver Einstürzende Neubauten deres første nye album i 12 år. Pladen markerer essensen af bandets evigt eksperimentelle udtryk gennem 40 år, med en konstant og frygtløs grundforskning indenfor lyd og komposition og hvad det musikalske udtryk overhovedet kan omfatte.
Konceptet for produktionen er koncist, nemlig at komposition, indspilning og mix, udelukkende må foregå i Andre Baustelle-studiet i Berlin, over præcis 100 dage – det spritnye materiale vil naturligvis indgå i repertoiret i København.

Michael Rother/NEU!
Da Michael Rother forlod Kraftwerk i 1971 og dannede NEU!, skrev han musikhistorie for anden gang. I 1973 dannede Michael Rother sideløbende bandet Harmonia, med Hans-Joachim Roedelius og Dieter Moebius, og i en periode i 1976 deltog også Brian Eno under indspilninger, komposition og produktion. Netop det samarbejde var den primære inspirationskilde for David Bowies mesterlige Berlin-triologi og Bowie havde også oprindeligt tiltænkt Michael Rother en bærende rolle på ”Low”.
Michael Rother har siden 1976 udgivet en række betydende soloalbums, skrevet filmmusik og samarbejdet med en lang række kunstnere, som John Frusciante og Josh Klinghoffer fra Red Hot Chili Peppers og Thurston Moore og Steve Shelley fra Sonic Youth.

Neu!, Harmonia og Rothers betydning for definitionen af efterkrigstidens moderne tyske lyd og også den internationale musikhistorie er uomtvistelig. De er i kategori med andre tyske koryfæer som Karlheinz Stockhausen, Conny Plank, Kraftwerk og Einstürzende Neubauten.

Michael Rother vil præsentere et Neu! i konstant udvikling i Koncerthuset, samt musik af Harmonia og fra solokarrieren. Udover Michael Rother deltager Hans Lampe (Neu! & La Düsseldorf) og Franz Bargmann (Camera) i Neu!’s besætning i København
Neu! optræder eksklusivt inden Einstürzende Neubauten den 30. maj 2020 i DR Koncerthuset (Koncertsalen)

Eksklusivt i Skandinavien
Einstürzende Neubauten – live i København er eksklusivt for Skandinavien ligesom, at NEU! og Gudrun Gut kun medvirker i Danmark på Einstürzende Neubautens ”The Year Of The Rat Tour”.

For nærmere bekendtskab til eller et gensyn med Einstürzende Neubauten, inden de to koncerter finder sted til næste år, kan du opleve dem i denne livevideo fra 2011 af nummeret ”Alles” fra albummet ”Silenence is Sexy”:

+

Neu! feat. Michael Rother

Bestil bord i DR Koncerthuses restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Toiletter & handicaptoiletter

Her kan du læse mere om, hvor man kan finde koncerthusets mange toiletter og handicaptoiletter.

Mere

Mobiltelefoni og fotografering

DR Koncerthuset sender ofte koncerter i radioen og på TV. Læs mere om hvad det betyder for dig og reglerne for mobiltelefoni og fotografering.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere