0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Einstürzende Neubauten­ + Gudrun Gut

14. maj '22 kl. 20:00

Koncertsalen

Einstürzende Neubauten­ + Gudrun Gut

Einstürzende Neubauten­+ Gudrun Gut

DR KONCERTHUSET I DOBBELT NEDSTYRTNINGSFARE! DR Koncerthuset og Art Freq præsenterer Einstürzende Neubauten i deres første soniske nedrivningsforsøg af Koncerthuset efter pandemien, hvor Neubauten flankeres af Berlins techno-gudmoder: Gudrun Gut, som åbner begivenheden med en helt særlig solokoncert.

EINSTüRZENDE NEUBAUTEN i MERE END 40 ÅR

Einstürzende Neubauten erklærede fra starten i 1980 krig mod al konventionel musik!

Som frontkæmpere i Berlins kunstbevægelse ’Geniale Dilletanten’ valgte Blixa Bargeld og hans armé at angribe selve den musikalske præmis med en absolut utraditionel instrumentering.

GENIALE DILETTANTER MED INDUSTRIELT VÆRKTØJ

Bevæbnet med slagværktøj, trykluftbor, vinkelslibere og tons af metalaffald – kombineret med støj, ekstrem-vokal og dystopisk smertepoesi – skabte Einstürzende Neubauten et radikalt nyt musikalsk udtryk. Det placerede dem fra starten som pionerer indenfor Industrial og støj-musikken, sammen med ikoner som Throbbing Gristle og Lou Reed (Metal Machine Music).

Trods Einstürzende Neubautens metalliske patos har gruppen gennemgået flere metamorfoser, og i dag fremstår de med stor kunstnerisk diversitet. Fra deres infernalske og sygt brutale udgangspunkt via det knugende tyste omfatter de også det melodiske, og virker i dag som en fortløbende inspirationskilde for den moderne kompositionsmusik og kunst.

INDUSTRIELLE RADIKALER ERINDRER BERLIN

I 2020 udgav Einstürzende Neubauten ’Alles Im Allem’. Pladen markerer essensen af bandets evigt eksperimentelle udtryk gennem 40 år, med en konstant og frygtløs grundforskning indenfor lyd og komposition og hvad det musikalske udtryk overhovedet kan omfatte- og de kredser denne gang om Berlin og Blixa Bargelds egen opvækst i byen.

Konceptet for produktionen var koncist, nemlig at komposition, indspilning og mix, udelukkende foregik i Andre Baustelle-studiet i Berlin, over præcis 100 dage – albummet udkom den 15. maj 2020, og dette materiale vil naturligvis indgå i repertoiret i København.

GUDRUN GUT

Gudrun Guts musikalske meritter spænder vidt fra ’Geniale Dilletanten’ fra start 80’erne og som medlem af bands som Mania D, Einstürzende Neubauten (!) og Malaria over den dystre, industrielle poptrio Matador- og sidenhen hendes omfattende solokarriere med soloalbums og filmmusik. I nyere tid bør samarbejder med Antye Greie (AGF) og Hans-Joachim Irmler fra kraut-legenderne Faust nævnes.

Tilbage i 2016 bragte The Wire Magazine et længere interview med Gudrun Gut, hvor kunstneren bl.a. snakker om hendes forhold og forbindelse til Einstürzende Neubauten:

EKSKLUSIVT I SKANDINAVIEN

Einstürzende Neubauten – live i København er eksklusivt for Skandinavien ligesom, at Neu! og Gudrun Gut kun medvirker i Danmark på Einstürzende Neubautens ”The Year Of The Rat Tour”.

For nærmere bekendtskab til eller et gensyn med Einstürzende Neubauten, inden de to koncerter finder sted til næste år, kan du opleve dem i denne livevideo fra 2011 af nummeret ”Alles” fra albummet ”Silenence is Sexy”:

Koncerten Einstürzende Neubauten + Michael Rother/NEU! kan opleves den 15. maj 2022 klokken 20.00. Læs mere her

+

Gudrun Gut

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu.

Bestil 2 retter: 275 kr. eller 3 retter: 350 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 165 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter