DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

Einstürzende Neubauten­ + Gudrun Gut

22. maj '21 kl. 20:00

Koncertsalen

Einstürzende Neubauten­ + Gudrun Gut

Einstürzende Neubauten­+ Gudrun Gut

Legenderne fra tyske Einstürzende Neubauten genindtager Koncertsalen og flankeres af Berlins techno-gudmoder Gudrun Gut, som åbner begivenheden med en særlig solokoncert. Koncerten markerer 41-årsjubilæet for Berlins berygtede avantgardister samt 31-året for Berlinmurens fald.

Koncerten med Einstürzende Neubauten + Gudrun Gut den 29. maj 2020 kl. 20.00 er udsat til den 22. maj 2021 kl. 20.00. Har du billet til koncerten, er du blevet kontaktet af DR Koncerthusets kundecenter på mail. Din billet er også gyldig til den nye koncertdato. Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. covid-19

DR Koncerthuset, artFREQ. og Goethe-Institut Dänemark præsenterer: Einstürzende Neubauten + Gudrun Gut

Kom med indenfor i Koncertsalen med to unikke koncerter med artister som alle anerkendes for at være banebrydende fornyere at tysk kunstmusik.

Over to dage kan du opleve Einstürzende Neubauten, der om fredagen 29. maj deler scenen med Gudrun Gut, og dagen efter lørdag 30. maj står det tyske orkester side om side med Neu! feat. Michael Rother

Einstürzende Neubauten i 41 år

Einstürzende Neubauten erklærede fra starten i 1980 krig mod al konventionel musik! Som frontkæmpere i Berlins kunstbevægelse ”Geniale Dilletanten” valgte Blixa Bargeld og hans armé at angribe selve den musikalske præmis med en absolut utraditionel instrumentering.
Bevæbnet med slagværktøj, trykluftbor, vinkelslibere og tons af metalaffald – kombineret med støj, ekstrem-vokal og dystopisk smertepoesi – skabte Einstürzende Neubauten et radikalt nyt musikalsk udtryk. Det placerede dem fra starten som pionerer indenfor industrial og støjmusikken, sammen med ikoner som Throbbing Gristle og Lou Reed (Metal Machine Music).

Trods Einstürzende Neubautens metalliske patos har gruppen gennemgået flere metamorfoser, og i dag fremstår de med stor kunstnerisk diversitet. Fra deres infernalske og sygt brutale udgangspunkt via det knugende tyste omfatter de også det melodiske, virker de i dag som en fortløbende inspirationskilde for den moderne kompositionsmusik og kunst.

Nyt album fra de industrielle radikaler
I 2020 udgav Einstürzende Neubauten deres første nye album i 12 år. Pladen markerer essensen af bandets evigt eksperimentelle udtryk gennem 40 år, med en konstant og frygtløs grundforskning indenfor lyd og komposition og hvad det musikalske udtryk overhovedet kan omfatte.
Konceptet for produktionen er koncist, nemlig at komposition, indspilning og mix, udelukkende må foregå i Andre Baustelle-studiet i Berlin, over præcis 100 dage – det spritnye materiale vil naturligvis indgå i repertoiret i København.

Gudrun Gut
Gudrun Guts musikalske meritter spænder vidt fra ’ ’Geniale Dilletanten’ fra start 80’erne og som medlem af bands som Mania D, Einstürzende Neubauten (!) og Malaria over den dystre, industrielle poptrio Matador og sidenhen hendes omfattende solokarriere med soloalbums og filmmusik. I nyere tid bør samarbejder nævnes med Antye Greie (AGF) og Hans-Joachim Irmler fra krautlegenderne Faust.
Koncerten med Gudrun Gut er hendes første solooptræden i Danmark. Hun optræder inden Einstürzende Neubauten.

Tilbage i 2016 bragte The Wire Magazine et længere interview med Gudrun Gut, hvor kunstneren bl.a. snakker om hendes forhold og forbindelse til Einstürzende Neubauten:

Eksklusivt i Skandinavien
Einstürzende Neubauten – live i København er eksklusivt for Skandinavien ligesom, at Neu! og Gudrun Gut kun medvirker i Danmark på Einstürzende Neubautens ”The Year Of The Rat Tour”.

For nærmere bekendtskab til eller et gensyn med Einstürzende Neubauten, inden de to koncerter finder sted til næste år, kan du opleve dem i denne livevideo fra 2011 af nummeret ”Alles” fra albummet ”Silenence is Sexy”:

+

Gudrun Gut

Bestil bord i DR Koncerthuses restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Toiletter & handicaptoiletter

Her kan du læse mere om, hvor man kan finde koncerthusets mange toiletter og handicaptoiletter.

Mere

Mobiltelefoni og fotografering

DR Koncerthuset sender ofte koncerter i radioen og på TV. Læs mere om hvad det betyder for dig og reglerne for mobiltelefoni og fotografering.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere