0Din kurv er tom
Få billetter tilbage DJ: Cristian Vogel

Einstürzende Neubauten­ + Alva Noto

13. maj '22 kl. 20:00

Koncertsalen

Einstürzende Neubauten­ + Alva Noto

Tysk-engelsk musiker, komponist, programmør og pioneer inden for techno, Cristian Vogel spiller før, mellem og efter koncerterne. I Studie 1 vil han præsentere sine live-remix af Conny Planks visionære produktioner med Krautrockens originale kunstnere.

Event er afholdt

Einstürzende Neubauten­ + Alva Noto

EKSTRA KONCERTDATO TILFØJET TREDOBBELT PIONERFEJRING! Einstürzende Neubauten præsenterer deres første soniske nedrivningsforsøg af DR Koncerthuset. Neubauten flankeres her af Glitch-pioner: Alva Noto i en dundrende audio-visuel solokoncert.

Efter to pandemisk relaterede udsættelser i maj 2020 og i maj 2021 er det nu endelig muligt at realisere den store koncertfejring, med nøglekunstnere fra efterkrigstidens tyske kunstmusik, samt en ekstra-ekstrakoncert.
Programmet er netop udvidet med endnu en dobbeltkoncert, og koncertrækken omfatter nu hele tre aftener i Koncertsalen i træk den 13, 14 og 15 maj 2022. Den tyske industrielmusiks gudfædre og Berlins stolthed: Einstürzende Neubauten optræder alle tre aftener, men gruppen har derudover kurateret en unik åbningskoncert, med en tysk kunstner som åbningskoncert – altså for alle tre aftener i træk – det særlige program, er enestående for Danmark og København.

DAG 1 (fredag den 13. maj 2022) – Einstürzende Neubauten præsenterer deres første soniske nedrivningsforsøg af DR Koncerthuset. Neubauten flankeres her af Glitch-pioner: Alva Noto fra Karl-Marx-Stadt i Østtyskland, i en dundrende audio-visuel solokoncert.

DAG 2 (lørdag den 14. Maj 2022) – Einstürzende Neubauten har til denne aften, udvalgt selveste Berlins techno-gudmoder: Gudrun Gut, som åbning af dobbeltkoncerten.

DAG 3 (søndag den 15. maj 2022) – Om Koncerthusets arkitektur stadig står, så vil Einstürzende Neubauten indtage den imposante, klassiske koncertsal for tredje dag i streg og her medbringer de Neu!-legenden: Michael Rother.

TRE AFTENER I TRÆK
Cristian Vogel vil præsentere sine live-remix af Conny Planks produktioner i DR Koncerthusets Studie 1 alle dage – før, mellem og efter koncerterne. Læs mere om remixet længere nede.

EINSTüRZENDE NEUBAUTEN i OVER 40 ÅR
Einstürzende Neubauten erklærede fra starten i 1980 krig mod al konventionel musik!
Som frontkæmpere i Berlins kunstbevægelse ’Geniale Dilletanten’ valgte Blixa Bargeld og hans armé at angribe selve den musikalske præmis med en absolut utraditionel instrumentering.

GENIALE DILETTANTER MED VÆRKTØJ
Bevæbnet med slagværktøj, trykluftbor, vinkelslibere og tons af metalaffald, kombineret med støj, ekstrem-vokal og dystopisk smertepoesi, skabte Einstürzende Neubauten et radikalt nyt musikalsk udtryk. Det placerede dem fra starten som pionerer indenfor industrial, kunst og støj-musikken, sammen med ikoner som Throbbing Gristle og Lou Reed (Metal Machine Music).

Trods Einstürzende Neubautens metalliske patos har gruppen gennemgået flere metamorfoser, og i dag fremstår de med stor kunstnerisk diversitet. Fra deres infernalske og sygt brutale udgangspunkt via det knugende tyste, omfatter de også det melodiske, og virker i dag som en fortløbende inspirationskilde for den moderne kunst og kompositionsmusik.

ALVA NOTO
Noto, også kendt som Carsten Nicolai, har base i Berlin, arbejder i krydsfeltet mellem musik, visuel kunst, matematik og videnskab. Han er uddannet landskabsarkitekt og har studeret klassisk arkitektur.
Alva Noto har etableret sig som en af de mest markante skikkelser på den elektroniske musikscene, og har lavet performances ved bl.a. Solomon R. Guggenheim Museet i N.Y., Centre Pompidou i Paris og Tate Modern i London.
Desuden har Alva Noto indgået i ærefrygtindgydende konstellationer med kunstnere som: Blixa Bargeld (Einstürzende Neubauten), Ryuichi Sakamoto (Yellow Magic Orchestra) og Ryoji Ikeda, samt lavet musik til eksempelvis Alejandro González Iñárritus Oscarvinder ‘The Revenant’.
Alva Noto står også bag det indflydelsesrige pladeselskab Raster Noton.

CONNY PLANK REMIX I STUDIE 1
Via kontakter til familien til den tyske Krautrocks faderproducer: Conny Plank (Neu!, Michael Rother, Einstürzende Neubauten, Kraftwerk, DAF, Can), er originale, separerede multisporsoptagelser stillet til rådighed for Cristian Vogel. I Studie 1 vil han remixe disse visionære produktioner med Krautrockens originale kunstnere live.
Faktisk havde Conny Plank (3. maj 1940 – 5. dec. 1987) allerede selv tænkt sig at præsentere udvalgte indspilninger i et DJ-set, men desværre kom døden ham i forkøbet – men det råder Cristian Vogel nu bod på.

CRISTIAN VOGEL
Tysk-engelsk technomusiker, komponist, programmør med akademiske studier af Karlheinz-Stockhausen i bagagen.
Vogel har gjort sig bemærket med en række udgivelser indenfor dance-baseret-eksperimental-techno, på eksempelvis Mute Records, hvor han har udfordret genren med et komplekst og personligt greb, som anses som en pionerindsats inden for techno.
Udover sine indspilninger og internationale koncerter, har Christian Vogel også remixet for artister som Radiohead, Maximo Park, Juan Atkins og Thom Yorke.

 

+

Cristian Vogel

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere