Einstürzende Neubauten Greatest Hits Live

12. maj '17 kl. 21:00

Koncertsalen

Einstürzende Neubauten Greatest Hits Live

Event er afholdt

Einstürzende Neubauten – Ekstrakoncert

Arven præsenteres i majestætisk skønhed og i brutal pragt. Ekstrakoncerten vil fokusere på Einstürzende Neubautens imponerende historie og bagkatalog. Altså materiale fra deres syvogtredive år lange karriere som kunstmusikalske-elitetropper i avantgardens tjeneste.

De tyske legender fra Einstürzende Neubauten melder nu både udsolgt samt ekstra koncert.

Udsolgt igen, igen.
Legendernes seneste besøg i hovedstaden med den vellykkede krigskoncert: ’Lament’ i 2015, endte totalt udsolgt, og det endda til udelukkende fem og seksstjernede anmeldelser. Men nu meldes også den kommende ’Greatest Hits’ koncert, den 13 maj 2017 udsolgt.

En række logistiske udfordringer er nu løst fra tysk side, og vi kan stolt annoncere endnu en overvældende Einstürzende Neubauten-koncert i København- nemlig fredag den 12 maj 2017 klokken 21.00 i DR Koncersalen (billetsalget starter fredag den 17 februar via artfreq.com)

Geniale dilettanter og industrielle radikaler.
Einstürzende Neubauten erklærede fra starten i 1979 krig mod al konventionel musik!

Som frontkæmpere i Berlins kunstbevægelse ’Geniale Dilletanten valgte Blixa Bargeld og hans armé, at angribe selve den musikalske præmis med en absolut utraditionel instrumentering.

Industrielt værktøj som instrumenter.
Bevæbnet med slagværktøj, trykluftbor, vinkelslibere og tons af metalaffald – kombineret med støj, ekstrem-vokal og dystopisk smertepoesi skabte Einstürzende Neubauten et radikalt nyt musikalsk udtryk. Det placerede dem fra starten som pionerer indenfor industrial-musikken, sammen med ikoner som Throbbing Gristle og Lou Reed (Metal Machine Music).

Lyden af Tyskland.
Einstürzende Neubautens betydning for tysk musikhistorie er uomtvistelig – og i lighed med Karlheinz Stockhausen og Kraftwerk indgår orkestret i netop dén treenighed, som definerer lyden af det moderne Tyskland.

Trods Einstürzende Neubautens metalliske patos fremstår gruppen i dag med stor kunstnerisk diversitet. Fra deres infernalske og sygt brutale udgangspunkt, til det knugende tyste, tangerer de også det melodiske og inspirerer den moderne klassiske kompositionsmusik og kunst.

Blixa Bargeld helt i front.
Den karismatiske frontfigur, Blixa Bargeld, er et kapitel ganske for sig.  Med kunstnerisk gefühl, en passioneret videnskabelig interesse, og grænseoverskridende vokal, har Blixa udviklet en forbavsende humoristisk side. I  samspil med sit iltre temperament og flammende ego, tilfører han en begavet dimension af underholdning til Einstürzende Neubautens dramatiske koncerter.

Blixa Bargeld glimrer med sine mange kunstneriske referencer som eksempelvis grundlæggende medlem af Nick Cave & the Bad Seeds, ANBB med Alva Noto, samarbejder med eks. The Birthday Party og Teho Teardo samt ’Rede/Speech’- Blixas unikke solo-vokalkoncerter.

Nu gælder det så den tyske udfordring af Jean Nouvelles prisvindende DR arkitektur- må bygningen bestå, trods alt.

Einstürzende Neubauten i DR Koncerthuset: Blixa Bargeld + Alexander Hacke + N.U. Unruh + Jochen Arbeit + Rudolf Moser.

 

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere