Emil de Waal+ Old News feat. Randi Laubek, Nulle m.fl.

9. jul '17 kl. 20:00

Studie 2

Emil de Waal+ Old News feat. Randi Laubek, Nulle m.fl.

Event er afholdt

Emil de Waal+ Old News feat. Randi Laubek, Nulle m.fl.

Emil de Waal og Nulle har samlet et drømmehold af musikere til en smuk aften på Copenhagen Jazz Festival 2017, hvor bagtæppet udgøres af musikken fra hhv. Nulle og de Waals ungdom. Kom og hør nyfortolkninger af klassiske kompositioner af Sidney Bechet og Fats Waller, Hans Henrik Ley og Aske Bentzon med et håndplukket band med prisvindende musikere som bl.a. Gustaf Ljunggren, Jacob Anderskov og Randi Laubek på rollelisten

Copenhagen Jazz Festival & DR Koncerthuset præsenterer Emil de Waal+ Old News feat. Randi Laubek, Nulle m.fl.

Savner du også musikken fra Bennys Badekar, Gummitarzan, Badminton og En By i Provinsen? Det gjorde trommeslager og kapelmester Emil de Waal: “Det er musikken fra min barndom og ungdom, vi spiller her. Musik som har lagt hele grunden for min musikalitet og mit meget eklektiske virke med musik. Det er derfor meget forskellige, men altid virkeligt gode kompositioner, vi spiller. Jeg forsøger i stor respektfuld kærlighed til denne musik også at lægge grunden for, at vi får flere danske numre ind på linje med amerikanske jazzstandards”.

Med dyb rod i tradition, men samtidig med en stor grad af frihed, åbenhed og nyskabelse, kaster bandet sig på deres andet album – som udkommer  juni 2017 – over elskede danske klassikere. Kompositionerne udsættes for både vokal, elektronik, fire blæsere, to tangentspillere og masser af strenge og trommer.  Dette skaber tilsammen unikke og moderne versioner af danske klassikere af så forskellige hjemlige komponister som bl.a. John Mogensen, Hans Henrik Ley, Aske Bentzon, Kenneth Knudsen, Fuzzy og Sven Gyldmark. Live vil Emil de Waal+ Old News også præsentere musik fra bandets debutalbum fra 2016 med musik af bl.a. Sidney Bechet, Fats Waller, Jelly Roll Morton og Bessie Smith – den musik, Nulle spillede i sin ungdom.

Bandet debuterede i 2015 til den officielle åbningskoncert på Copenhagen Jazz Festival, hvor Politiken kvitterede med 5 hjerter og skrev: “Et aldeles forrygende orkester med en vidunderlig spændvidde. Now that’s jazz.”

Emil de Waal er trommeslager, kapelmester, komponist og producer. Hans professionelle musikerliv begyndte, da han som 20-årig i 1987 var med til at stifte fusionsbandet Bagdad Dagblad. Siden da har han  samarbejdet med stort set alt og alle i Danmark, lige fra undergrund over jazz og rock til mere stuerene genrer i diverse tv-husorkestre som for eksempel Det Nye Talkshow med Anders Lund-Madsen. Emil de Waal og Nulle har samarbejdet før, nemlig med deres prisvindende kvartet og nykomponeret musik på albummet “Handmade in Denmark”, der har udmøntet sig i en Danish Music Awards Jazz for Årets Jazzudgivelse (hovedprisen) og et væld af rosende anmeldelser.

Med orkesteret “Emil de Waal + Old News” samler  trommeslager Emil de Waal danske stjerner på tværs af genrer, køn og generationer:

Jacob Anderskov (keyboards, accordion),

Randi Laubek (vocal),

Band Ane (elektronik),

Mads Hyhne (trombone),

Gustaf Ljunggren (banjo, contra alt klarinet, guitar),

Peter Rosendal (flugabone, melodica),

Emil de Waal (trommer),

og ikke mindst Elith ’Nulle’ Nykjær (klarinet).

 

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse alt information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Bar og drikkevarer i pausen

Vi har også en bar, der serverer diverse forfriskninger før koncerten, samt under pause. Læs mere om, hvordan du springer køen over, med vores smarte app.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset tilbyder vi både bemandet og ubemandet garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere