0Din kurv er tom

En aften med Andersen

15. jan '23 kl. 16:00

Koncertsalen

En aften med Andersen

Danmarks Underhold-ningsorkester & Per Vers

Tag med på et musikalsk eventyr når Danmarks Underholdningsorkester og Per Vers igen præsenterer ”En aften med Andersen”, hvor de i samspil med en perlerække af solister vil hylde Benny Andersens forunderlige, lyriske og musikalske verden. Solisterne, der sammen med Per Vers fortolker den folkekære digters ord og sange, er Bisse, Bodil Jørgensen, Katinka og Rasmus Dissing.

Igennem et næsten 60 år langt forfatterskab, satte Benny Andersen ord og musik på livets gang. Den folkekære digter og forfatter skrev ofte med humor og et smil på læben, men der var også plads til dobbeltmoralen, det sørgmodige og alvoren – historier, vi alle kender fra barndommen, i sangene om ”Svantes viser” med Povl Dissing, for ikke at glemme Benny Andersens på alle måder imponerende digtsamling.

I 2018, sov Benny Andersen stille ind, men efterlod sig et evigt elsket aftryk på dansk kultur – et aftryk, som nu hyldes og fortolkes af hele Danmarks Underholdningsorkester i selskab med nogle af landets stærkeste og mest særegne soliststemmer: sangerne Bisse, Katinka og Rasmus Dissing, skuespillerinde Bodil Jørgensen, med rapper og ordsmed, Per Vers i front for showet.

Det blev sidstnævntes møde med Benny Andersen, som i 2018 blev den første kim til projektet, som nu er blevet ført ud i livet med turné og albumudgivelse. Der skulle end ikke mere end et telefonopkald til, for at vække den altid nysgerrige digters interesse, og Per Vers blev inviteret på besøg:

Jeg slog ham op i telefonbogen: Benny Andersen, Virum – sådan, en mand af folket! Benny fyrede op for rejemadder og snaps, mens jeg fortalte ham, at jeg havde en drøm om at læse hans 900 sider lange digtsamling – mindst to gange – og finde frem til en række digte, som jeg ville indspille og fortolke sammen med ham. Jeg fik et uforbeholdent ”ja”, og vi gik i studiet. To måneder senere døde han, og jeg stod tilbage med Benny Andersens sidste kreative output imellem mine hænder. Nu skal musikken ud. Nu skal manden hyldes!

Sammen indspillede de albummet “Sidste Omgang” hvor Pers rap og Bennys talte ord smelter sammen i rytmiske duo-digte. Det blev Bennys sidste kreative gerning og albummet udkom i forbindelse med denne turnés første omgang. Her hører vi Benny, som vi kender ham, og som vi aldrig har hørt ham før. Nysgerrig til det sidste og en del af danskernes DNA.

På scenen

Per Vers
Per Uldal, bedre kendt som Per Vers, har præget den danske rapscene i 30 år og er en af Danmarks absolut største freestylerappere. Han har leveret sproglige tryllerier siden 1991. Han er opvokset i Gram, en lille by i Sønderjylland, men en trang til at opleve og skabe noget større fik ham på hele Danmarkskortet.
Per Vers kom i spotlyset, da han som 17-årig vandt den første landsdækkende rap-konkurrence “Årets Rapper” i 1993. I år 2000 og 2001 vandt han freestyle-konkurrencen MC’s Fight Night og trak sig ubesejret tilbage. I 2013 modtog han Dan Turéll Medaljen og i 2014 Modersmål-Prisen – begge for sit arbejde med det danske sprog. I januar 2022 udkom albummet “Sidste Omgang”, indspillet sammen med Benny Andersen. Dette er Bennys sidste kunstneriske gerning, da han var i studiet med Per Vers blot to måneder inden sin død.

Danmarks Underholdningsorkester
Danmarks Underholdningsorkester er et orkester, som er uden sidestykke i dansk musikliv. Rødderne strækker sig mere end otte årtier tilbage til grundlæggelsen i 1939, og i 2014 gik orkestret fra at være en del af DR til at blive et selvstændigt, musikerejet orkester. Dette har medført, at orkestret er blevet endnu skarpere på sin kernekompetence – nemlig at forene symfonisk musik på allerhøjeste internationale niveau med en bred folkelig appel.
Udover at formidle den klassiske musik har orkestret også udviklet en skarpsleben populærmusikalsk profil, hvilket har affødt mange spændende samarbejder med både store danske og internationale navne. Hertil kommer, at det for Danmarks Underholdningsorkester er essentielt at skabe lærerige og vedkommende oplevelser for børn og unge. Orkestret gør derfor en stor indsats for at løfte den klassiske musik ind i folkeskolen med en vifte af inspirerende musikpædagogiske læringsforløb.

Bisse
Bisse, der også går under det borgerlige navn Thorbjørn Radisch Bredkjær, er et unikt sangskrivertalent og en af vor tids mest normbrydende performere. På blot seks år har han udsendt 12 albums, og i en alder af 34 år har han allerede sat et massivt aftryk på musikbranchen i Danmark.

Bodil Jørgensen
Bodil Jørgensen er blandt de mest folkekære skuespillere i landet. Under sine studier i engelsk litteratur på Aarhus Universitet begyndte hun en uddannelse til skuespiller, som hun siden afsluttede fra Statens Teaterskole i 1990. Hendes store alsidighed inden for skuespillet spænder lige fra tragedien og komedien til komik og den indædte satire.

Katinka
Katinka Bjerregaard brød igennem i 2015 med bandet, der bærer hendes fornavn, og hvori hun skriver både tekst og musik. Hurtigt gjorde hun sig bemærket med sine tekster, som er både åbenhjertige og frimodige og præget af et nysgerrigt og legende forhold til sproget.

Rasmus Dissing
Rasmus Dissing er født samme år som udgivelsen af “Svantes Viser”, og er opvokset med Benny Andersen og Povl Dissings samarbejde helt tæt på. Han har stået i mesterlære hos sin far Povl Dissing, som han har turneret med i 25 år. Der har han, med sin kraftfulde vokal, udviklet sig til én af Danmarks mest personlige sangere.

Bisse

Bodil Jørgensen

Katinka

Per Vers

Rasmus Dissing

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere