0Din kurv er tom

Explosions In The Sky

6. maj '20 kl. 21:00

Studie 2

Explosions In The Sky

20th Anniversary show

Explosions In The Sky er et af de mest indflydelsesrige postrockorkestre over de sidste årtier. Af flere omgange har de spillet udsolgte koncerter i København med topanmeldelser til følge. Nu vender bandet retur og fejrer deres 20-års jubilæum i Studie 2.

Amerikanske Explosions In The Sky har siden årtusindeskiftet været en dominerende faktor indenfor postrocken og sammen med bands som Godspeed You! Black Emperor, Mogwai og Sigur Rós skabte de en stilren afart til rockgenren og skrev et nyt kapitel til musikhistorien.
Kapitlet handler om rockbands som Explosions In The Sky, der skaber musik med abstrakte instrumentaliseringer, lange, soniske kompositioner i et dikterende tempo i varierende klangflader.
Rockkvartetten fra Texas har over de sidste 20 år tildelt den ellers stilrene postrock flere nuancer og skubbet til rammerne konstant ved blandt andet at inkorporere elektroniske elementer på deres seneste, kritikerroste studiealbums. Kendetegnende for Explosions In The Sky er, at de altid formår at levere passionerede og kraftfulde koncertoplevelser til deres trofaste publikum verden over.

Af flere omgange har Explosions In The Sky lagt vejen forbi København i årenes løb og spillet for fulde hus, hvor flere beretninger fra de tilstedeværende musikkritikere vidner om, at bandet levede op til deres ry – f.eks. kvitterede Politikens Kim Skotte med 5/6 hjerter og følgende rosende ord efter bandets koncert i Lille Vega i 2008:
”Med spilleglæden udmøntet som ærefrygtindgydende alvor samlet om opgaven blev det en aften, hvor man virkelig følte, man blev vidne til den form for musikalsk indsigt, man kun kan erhverve sig ved den dybeste koncentration.
Den slags rummer belønningen i sig selv, men Explosions In The Sky formåede at gøre denne i virkeligheden voldsomt indadvendte øvelse udadvendt og smittende.“
Og otte år senere i 2016, hvor Explosions In The Sky denne gang besøgte Pumpehuset i forbindelse med udgivelsen af deres seneste studiealbum ”The Wilderness” tildelte anmelderen fra Undertoner.dk også 5/6 stjerner og blandt andet denne kommentar til bandet:
”Explosions In The Sky har altid haft evnen til at lyde lige så store som deres hjemstat, og episk er kun et fattigt ord at bruge om de ofte 10 minutter lange kompositioner, der udgør aftenens koncert“

Foruden syv studieudgivelser har Explosions In The Sky også leveret soundtracks til spillefilm som f.eks. krigsdramaet ”Lone Soldier” og kultfilmen ”Friday Night Lights”, hvor eksponeringen af den næsten 10 minutter lange sang ”Hand In Mine” øgede bandets popularitet globalt, og flere publikummer, som normalt ikke lyttede til postrock fik øjnene op for Explosions In the Skys imponerende format, hvor støj og stilhed mødes i smukke symfoniske sange.

Personligt er bandet ikke tilhænger af prædikatet postrockband, da det ikke indrammer deres musik tilstrækkeligt. I stedet beskrives Explosions In The Skys rocklyd, som en balance mellem det romantiske og tragiske, hvor deres smukke melodier har en tendens til at antænde og udvikle sig til svimlende lydeksplosioner.

Hvordan Explosions In The Sky lyder, når de står på scenen, kan du se og høre med en liveoptagelse fra 2013, hvor de fremfører et af deres absolut største numre ”Your Hand in Mine”:

 

 

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Toiletter & handicaptoiletter

Her kan du læse mere om, hvor man kan finde koncerthusets mange toiletter og handicaptoiletter.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundercenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere