Fischer & ­Mahlers 6.

19. maj '17 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Fischer & ­Mahlers 6.

Event er afholdt

Fischer &­Mahlers 6.

Det er sjældent, man har mulighed for at opleve Mahlers Symfoni nr. 6. Og den chance bør man gribe. Det bliver voldsomt og dramatisk. Mahler skrev, at musikerne skal spille ”som pisket”! Og i sidste sats tager Mahler sit kraftigste middel i brug, når han lader en stor hammer falde over symfoniens hovedperson. Symfonien dirigeres af Danmarks Underholdningsorkestrets chefdirigent, Adam Fischer

Den ungarske dirigent Adam Fischer er elsket af det danske publikum – og af musikanmelderne – for sit enestående arbejde som chefdirigent for Danmarks Underholdningsorkester. Men ved denne koncert kan man for første gang i over 20 år høre Adam Fischer dirigere DR SymfoniOrkestret, og det bliver en koncert af de store! For på programmet er Mahlers sindsoprivende kæmpesymfoni nr. 6

Adam Fischer er en dirigent i verdensklasse med et blødt punkt for Danmark. Han er kommet her siden begyndelsen af 1980’erne, dengang Ungarn var gemt bag Jerntæppet og kun få ungarske musikere fik lov til at optræde i Vesten.

Med sin enestående kombination af spontanitet og grundighed har han forandret vores syn på den klassiske musik. Især har han gjort indtryk med sine fortolkninger af Mozart, og hans danske indspilning af alle Mozarts symfonier har vundet internationale priser.

Denne aften gælder det noget helt andet: Mahlers 6. Symfoni. Et stort, mørkt bæst af en symfoni, hvor komponisten helt bogstaveligt kæmper for sit liv. Blandt de mange hårde odds i Mahlers liv var en hjertesygdom, og i Symfoni nr. 6 må han efter vilde kampe bukke under for anstrengelserne til sidst. En meterlang træhammer i orkestret står for det afgørende knæk i det sindsoprivende drama. 

Se orkesterlisten her

Program
80 min


Download
programmet
Dirigent

Adam Fischer

Mahler

Symfoni nr. 6

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse alt information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset tilbyder vi både bemandet og ubemandet garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.


Se ledig tid og book bord