0Din kurv er tom

Gabel & Troldmanden

4. apr '19 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Gabel & Troldmanden

Event er afholdt

Gabel & Troldmanden

Oplev to af de mest farverige franske musikværker: Dukas’ berømte symfoniske digt Troldmandens lærling – bl.a. kendt fra filmen ”Fantasia” – og Debussys stemningsfulde La mer. Koncerten åbner med uropførelsen af Poul Ruders’ nye koncert skrevet til Danmarks store akkordeon-stjerne Bjarke Mogensen.

Fransk orkestermusik er en helt særlig verden. Fuld af farver, dufte og sanseindtryk. Musikken kræver virtuost spil, ikke mindst i orkesterværket Troldmandens lærling, skrevet af Paul Dukas. Det er en magisk orkesterfortælling om Merlins hjælper, der mister grebet om tryllestavens kraft, så hele troldmandsværkstedet bliver levende.

Et andet pragteksempel er Debussys store orkesterdigt om havet, La Mer. I musikkens tre satser tegner Debussy tre billeder af det store hav, der er evigt i bevægelse. La Mer er et betagende naturdrama og et af de vigtigste impressionistiske musikværker, der er skrevet.

Dirigenten ved denne koncert er Fabien Gabel fra Frankrig, som har et nært forhold til den franske musiks særlige stil. Aftenens solist er Bjarke Mogensen på akkordeon – af mange regnet for en af de bedste akkordeonister i verden. Denne aften uropfører han en ny akkordeonkoncert af Poul Ruders, skrevet specielt til ham.

Download programmet her

Se orkesterlisten her

Ruders

Akkordeon-koncert

Dukas

Troldmandens lærling

Debussy

La Mer

Dirigent

Fabien Gabel

Solist, akkordeon

Bjarke Mogensen

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Gode adventsrabatter

Til store oplevelser og adgang til eksklusive tilbud