0Din kurv er tom
Venteliste OBS BEGRÆNSET PUBLIKUMSKAPACITET PGA. CORONA-VIRUS.

Gilberto Gil -­ CPH JAZZ FESTIVAL 2019

10. jul '19 kl. 21:00

Koncertsalen

Gilberto Gil -­ CPH JAZZ FESTIVAL 2019

Skriv dig på venteliste

CPH Jazz Festival 2019

Gilberto Gil er guitarist, komponist, sanger, aktivist og én af Brasiliens største kulturelle skikkelser. Denne sommer vender han tilbage under Copenhagen Jazz Festival og optræder i Koncertsalen med nyt album, fuldt band og special guest Roberta Sá.

BEMÆRK: DENNE KONCERT MÅ AFVIKLES MED BEGRÆNSET PUBLIKUMSKAPACITET PGA. CORONA-VIRUS.

Kunder med billet til koncerten bliver kontaktet direkte af DR. Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedrørende Corona-virus her.

Gilberto Gil har altid haft evnen til at integrere nærmest alle aspekter af livet i sit virke – fra sine indledende favntag med bossa nova til sit mangeårige samarbejde med kollegaen Caetano Veloso og grundlæggelsen af tropicália-bevægelsen, sine fem år som kulturminister i hjemlandet i årene 2003-2008 og nu, som 76-årig, med udgivelsen af det seneste album “OK OK OK” fra 2018.

Fra familielivets trummerum til politiske, sociale og kulturelle bevægelser i samtiden – alt er inspiration for Gilberto Gil, enten til en ny sang, en melodi eller en opfindsom harmoni.

Når Gilberto Gil optræder i DR Koncerthusets Koncertsal på Copenhagen Jazz Festival 2019 bliver han ikke alene flankeret af blæsere, kor, keyboards, guitar og percussion – med på scenen har han nemlig den brasilianske sangerinde Roberta Sá, der er et af hjemlandets største sangtalenter i eget navn.

Publikum er inviteret med på en rejse gennem Gilberto Gils visionære univers, som det kommer til udtryk på “OK OK OK” og gennem et udvalg af hans tidløse klassikere – en essentiel del af livet i og historien om det moderne Brasilien.

I løbet af sin imponerende karriere har Gilberto Gil sunget sangene fra den nordøstlige del af Brasilien og hans barndom i byen Ituaçu, formgivet af hans utrættelige beundring af landsmanden Luiz Gonzaga – en afgørende spydspids for den indflydelsesrige musik, der strømmede fra landsdelen til resten af Brasilien i det 20. århundrede.

Gilberto Gil har sunget om teknologiske landvindinger og deres påvirkning på mennesket. Han har omsluttet sig i selve det at være til og hyldet både det umiddelbare og det åndelige.

Gilberto Gils integritet og engagement er gennemført, hvad enten den bliver kanaliseret ud som elektriske tropicalia-guitarer eller mere intime akustiske klange. Gil er ikke bange for at tale om hverken liv eller død, og den frygtløse tilgang har sjældent været mere tydelig end på det moderne ikons seneste album.

“OK OK OK” samler tråde fra både Gilberto Gils familie, vennerne, den livstruende sygdom, han overlevede i 2016, og alle dem, der hjalp ham tilbage på fode igen. De bløde arrangementer, sønnen Bem Gils produktion og de mange venner og familiemedlemmer, der optræder på pladen, er tilsammen med til at understrege sangenes nærhed.

Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset er stolte af igen at kunne præsentere den sydamerikanske legende, der ufortrødent eksperimenterer med sit eget udtryk i spændingsfeltet mellem tradition og revolution.
Copenhagen Jazz Festival 2019 finder sted på 120 venues den 5.-14. juli i København og på Frederiksberg. Programmet offentliggøres løbende på Jazz.dk.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere