0Din kurv er tom

Ginman­Blachman­Dahl

8. sep '20 kl. 20:30

Studie 2

Ginman­Blachman­Dahl

Ginman­Blachman­Dahl

Den enestående trio GinmanBlachmanDahl er et stærkt navn på den skandinaviske jazzscene, og til september og med nyt kommende album kan publikum i Studie 2 være vidne til, hvordan ophævelsen af grænsen mellem komposition og improvisation gør, at trioen GinmanBlachmanDahl når frem til en tilstand af nærmest musikalsk telepati.

Koncerten med GinmanBlachmanDahl den 18. april 2020 kl. 20.30 er udsat til den 8. september 2020 kl. 20.30. Har du billet til koncerten, er du blevet kontaktet af DR Koncerthusets kundecenter på mail. Din billet er også gyldig til den nye koncertdato. Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. covid-19

I foråret udgav GinmanBlachmanDahl første album i mere end 15 år – en udgivelse som publikum i Studie 2 bl.a. kan se frem til at opleve fremført live til september.

Hvor mange jazzartister har valgt at fokusere sit udtryk inden for en afgrænset del af jazzens forgreninger og subgenrer, så vælger GinmanBlachmanDahl frygtløst et udgangspunkt, som inkluderer store dele af musikhistorien fra kompleks kompositionsmusik, over jazzens standardrepertoire, til nedtonet, tidløs minimalisme. Fra stramt pulserende swingbeat, til abstrakte, opløste, frie strukturer.

Med GinmanBlachmanDahl i Studie 2 og udgivelsen af et nyt længe ventet album inden koncerten møder publikum en koncert med samtidsmusik, som nok har rødder i jazzens klassiske, smukke melankoli, men som samtidig peger mod et universelt møde mellem tre virtuose instrumentalister. Det er et forsøg på at sætte tiden i stå, i et selvforglemmelsens øjeblik, i musikkens tjeneste. Tre instrumenter som taler sammen i et sprog renset for smalltalk og automatismer.

Bag navnet GinmanBlachmanDahl gemmer der sig tre af landets største musikalske personligheder. Trioen blev som det første danske jazznavn nogensinde udgivet på det legendariske pladeselskab Verve Records. Deres afgrundsdybe tillid til magien i improvisationen, de tre instrumentalister imellem, er en af grundpillerne i GinmanBlachmanDahls åbne musikalske univers.

Hver især er trioens medlemmer topprofiler på den danske musikscene. Alle tre har omfattende produktioner bag sig, der vidner om ekstrem stor kunstnerisk diversitet og frihed i deres tilgang til skabelsesøjeblikket.

GinmanBlachmanDahl indgår også fra tid til anden i musikalske møder med andre artister. Her kan nævnes navne som Palle Mikkelborg, Nils Petter Molvær, Claus Hempler og Stephen Riley.

Lineup i Studie 2

  • Lennart Ginman, kontrabas
  • Thomas Blachman, trommer
  • Carsten Dahl, piano

Pressen skrev:

”Man var fra første til sidste takt bare besat af en herlig kombination af at opleve øjeblikket og blive nysgerrig på det næste.”.
Berlingske

”De klædte hinanden. Klædte musikken. Gav. Og lyttede. Viste, hvad kombinationen af teknisk snilde og kunstnerisk ekvilibrisme kan udmønte sig I”.
Gaffa

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Toiletter & handicaptoiletter

Her kan du læse mere om, hvor man kan finde koncerthusets mange toiletter og handicaptoiletter.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere