0Din kurv er tom

Girls in Airports

17. jul '21 kl. 21:30

Studie 2

Girls in Airports

Event er afholdt

Girls in Airports

DR Koncerthuset og Copenhagen Jazz Festival glæder sig til at kunne præsentere en af Danmarks absolut bedste og mest anmelderroste live-oplevelser, når albumaktuelle Girls in Airports indtager DR Koncerthusets smukke lydkulisse i Studie 2.

Siden Girls in Airports fandt sammen i 2009, har de konstant søgt at udvide deres lydunivers med nye musikalske inspirationer – på tværs af moderne jazz, global folklore, minimalisme, synthesizer-musik og en atmosfærisk lyd, der har fået anmelderne til at sammenligne bandet med så forskellige navne som Brian Eno, Radiohead, King Crimson, Jon Hassell, Sun Ra og Jan Garbarek.

Girls in Airports er et af få danske indie-jazzbands, som er lykkes med at slå igennem i udlandet. I Tyskland repræsenteres de af et af landets førende bookingselskaber og spiller for fyldte koncertsale, hvor end de kommer hen. Bandet har turneret i lande som USA, Kina, Brasilien, og i det meste af Europa.

De fire musikere har trods manglende mulighed for koncertaktivitet været myreflittige under det seneste knap halvandet års covid-nedlukning. To udgivelser er det blevet til i perioden – først i november 2020 med det sjette album, “Dive”. På albummet vendte bandet tilbage til den nerve og energi, der fik musikerne til at finde sammen i 2009. Som noget nyt var melodierne ikke bærende i musikken, men optrådte i stedet som kollektive forløb, der afspejlede sindets bevægelser mellem lys og mørke, liv og død, optimisme og mismod. Gruppen udgav derefter i maj 2021 albummet ”Leap”, der er kulminationen på et toårigt samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra. Bigbandets fjorten medlemmer tilfører sammen med violinist Nils Gröndahl en organisk detaljerigdom til kvartettens særlige lyd. Det er et ambitiøst værk, som flytter bigband-lyden ind i nutiden, og viser hvor magisk og levende et stort jazzorkester kan lyde.

Girls in Airports består af Martin Stender på saxofon, Mathias Holm på keyboards, Victor Dybbroe på perkussion og Anders Vestergaard på trommer.

Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival 2021, der finder sted fra 1.-24. juli.

Copenhagen Jazz Festival 2021

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 165 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter