0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Göteborg Symfonikerne

16. mar '18 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Göteborg Symfonikerne

Event er afholdt

Göteborg­ Symfoniker­ne

Göteborg Symfonikerne er Sveriges Nationalorkester og optræder for første gang i Danmark med sin sensationelle chefdirigent, den unge Santtu-Matias Rouvali fra Finland. Solisten i Beethovens 4. Klaverkoncert er Hélène Grimaud, en musiker med et ganske særligt nærvær på scenen.

Sveriges Nationalorkester har hjemme i Göteborg. Orkestret har en fornem historie, og allerede for 100 år siden var det her, man hørte noget af Nordens bedste orkesterspil. Göteborg Symfoniorkester har tætte forbindelser til bl.a. Carl Nielsen og Sibelius, der begge kom for at dirigere deres egen musik.

Sibelius’ musik har lige siden været et speciale for Göteborg Symfoniorkester, der har sat en målestok for hvordan nordisk musik skal spilles. Det kommer til at fortsætte, nu hvor en sensationel finne i år overtager chefdirigentposten: Santtu-Matias Rouvali er en ægte original, der sætter sit eget musikalske præg på alt, hvad han rører ved.

Ved dette gæstespil dirigerer Rouvali orkestret i Sibelius’ store Symfoni nr. 1, et lidenskabeligt værk om kampen for personlig og national selvstændighed. Solist på denne turnékoncert er den opsigtsvækkende franske pianist Hélène Grimaud, der kaster hele sin magnetiske personlighed ind i Beethovens musik.

Ensemble

Göteborg Symfonikerne

Dirigent

Santtu-Matias Rouvali

Solist

Helene Grimaud (klaver)

R. Strauss

Suite fra Rosenkavaleren

Beethoven

Klaverkoncert nr. 4

Pause

Sibelius

Symfoni nr. 1

Dirigent

Santtu-Matias Rouvali

Solist, klaver

Helene Grimaud

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord på DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

Mød Musikken

Læs mere om dine muligheder for at deltage i "Mød Musikken", der hører med til udvalgte konceter i DR Koncerthuset.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere