DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Aflyst

Göteborg Symfoniorkester & Tjajkovskijs 5.

28. nov '20 kl. 15:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Göteborg Symfoniorkester & Tjajkovskijs 5.

Event er afholdt

Göteborg Symfoniorkester & Tjajkovskijs 5.

Göteborg Symfoniorkester har en af tidens mest spændende kunstnere som chefdirigent, den kun 34-årige Santtu-Matias Rouvali fra Finland. I deres samarbejde bliver musikken elektrisk – ikke mindst, når musikken er dramatisk som denne aften: Tjajkovskijs 5. symfoni og Sjostakovitjs 2. klaverkoncert.

Sveriges nationalorkester kommer ikke fra Stockholm, men fra landets næststørste by Göteborg. Og Göteborg Symfoniorkester har et imponerende højt niveau, der i over 100 år har gjort det til et af Nordens allerbedste orkestre.

Stemningen i Göteborg Symfoniorkester er blevet elektrisk, efter at man i 2017 fik fat på den sensationelle Santtu-Matias Rouvali som chefdirigent. Den unge finske dirigent er en uortodoks musiker, der genskaber den klassiske musik med et stærkt nærvær i nuet. Og hans orkester er forbundet med ham med nærmest magiske kræfter.

Ved dette gæstespil kan man høre Rouvali og Göteborg Symfoniorkester i en hudløs symfoni, der passer dem perfekt: Tjajkovskijs 5. Symfoni, som med stor orkestral pragt beskriver nervernes kamp i menneskesjælen. I Sjostakovitjs Klaverkoncert nr. 2 ligger dybderne i mange lag under den optimistiske overflade. Og det sprog forstår den russiske pianist Alexander Melnikov som få andre.

Denne koncert gennemføres med reduceret publikum for at overholde de gældende retningslinjer vedr. Covid-19. Har du billet til koncerten, kontaktes du direkte af DR Koncerthuset senest to uger inden koncerten. Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. Covid-19

Program


Sjostakovitj

Klaverkoncert nr. 2

Tjajkovskij

Symfoni nr. 5

Dirigent

Santtu-Matias Rouvali

Solist, klaver

Alexander Melnikov

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Nyd vores Kaffe & Kagebord inden udvalgte eftermiddagskoncerter

Som noget nyt tilbyder DR Koncerthusets restaurant ved udvalgte eftermiddagskoncerter et Kaffe og Kagebord ad libitum. Inden den store musikalske oplevelse i Koncertsalen kan du forkæle ganen med et skønt sortiment af sæsonens kager, velsmagende bagværk og vores friskbrygget økologiske kaffe.

Pris: 150 kroner.

Velbekomme!

Køb Kaffe & Kagebord her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere