0Din kurv er tom

Hasan & Træprinsen

28. okt '22 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Hasan & Træprinsen

Event er afholdt

Hasan & Træprinsen

Stærke klangfarver og pulserende rytmer! Bartok og Kodály forvandler folkemusikken til symfonisk fyrværkeri, og Liszt byder op til en djævelsk dans i den virtuose klaverkoncert Totentanz. Lyden af vulkaner og dybe klange fra jordens indre er med i værket Metacosmos af islandske Anna Thorvaldsdottir.

View this event in English

Den ungarske musik er pakket med dans, rytmer og farver. Ved denne koncert kan man møde Ungarns tre største komponister – Liszt, Bartók og Kodály – og noget af deres mest farverige orkestermusik.

I eventyrstykket Træprinsen bruger Bartók et ekstra stort orkester for at få alle farverne med i den magiske kærlighedsfortælling fra ungarsk folklore. Kodálys rapsodi Danse fra Galanta er en musikalsk fantasi om de spillemænd, han hørte i sin barndom, mens Liszt i sit stykke Totentanz lader selve døden spille op til dans! Totentanz er en virtuos klaverkoncert, hvor den russiske pianist Denis Kozhukhin er solist.

Den islandske komponist Anna Thorvaldsdottir er blevet en sensation i det internationale musikliv. Hendes klangverden er blevet sammenlignet med både vulkaner og rumlende klange fra jordens indre. Anna Thorvaldsdottirs orkesterværk Metacosmos er blevet opført af både Berliner Filharmonikerne og New York Filharmonikerne og spilles nu for første gang i Danmark.

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Symfoniorkestrets koncertpakke “Efterårsstjerner”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Koncerten kan også opleves den 27. oktober 2022 klokken 19.30. Læs mere her

Se programmet her

Kodály

Danse fra Galanta

Liszt

Totentanz - For klaver og orkester

Anna Thorvaldsdottir

Metacosmos (Dansk førsteopførelse)

Bartók

Træprinsen, suite

Dirigent

Kerem Hasan

Solist

Denis Kozhukhin, klaver

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu.

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere