0Din kurv er tom

Hertug Blåskægs Borg

12. okt '17 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Hertug Blåskægs Borg

Event er afholdt

Hertug Blåskægs Borg

Oplev DR SymfoniOrkestrets koncertopførelse af Bartoks mageløse opera Hertug Blåskægs Borg. En psykologisk gyser bygget over Brødrene Grimms eventyr om den magtfulde Hertug Blåskæg og hans unge hustru, der ikke må komme ham for nær. Alligevel får hun langsomt lukket dørene op i hans slot …

Brødrene Grimms eventyr er ikke de børnehistorier, vi plejer at gøre dem til. I hænderne på den ungarske komponist Bela Bartók bliver eventyret om Hertug Blåskæg til en af de uhyggeligste gysere i den klassiske musik. Et psykologisk drama om to personer, hvis forhold undergraves af hemmeligheder og synder.

Bag de syv døre i Hertug Blåskægs borg finder hans unge hustru Judith alle hans mørke sider. Og for hvert indblik hun får i sin ægtemands dystre personlighed, trækkes hun længere og længere ind i mørket.
Alligevel er operaen ikke kun uhyggelig, den har også en overvældende klangrigdom. Bartók får orkestret til at stråle i psykedelisk farvepragt, der understreger det dragende ved rejsen ind i Blåskægs sjæl.

Hertug Blåskægs borg opføres som koncertforestilling. Den synges på ungarsk med danske oversættelser, der vises på tekstanlæg. Dirigent er franskmanden Alain Altinoglu, som tog DR SymfoniOrkestret med storm ved sit første besøg i Koncerthuset i 2015.

 

Operaen synges på originalsproget og tekstes på dansk.

Download orkesterlisten her

Dirigent

Alain Altinoglu

Solister

Nora Gubisch (mezzo), Gábor Bretz (bas)

Bartok

Hertug Blåskægs Borg

Dirigent

Alain Altinoglu

Solist, mezzo

Nora Gubisch

Solist, bas

Gábor Bretz

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

 

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

Mød Musikken

Læs mere om dine muligheder for at deltage i "Mød Musikken", der hører med til udvalgte konceter i DR Koncerthuset.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere