Info om coronavirus - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

Holsts Planeterne

14. sep '19 kl. 15:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Holsts Planeterne

Event er afholdt

Holsts Planeterne

”Planeterne” er en bevægende musikalsk rejse ud i universets uendelighed – en oplevelse, man ikke må gå glip af, hvis man elsker symfonisk musik i allerstørste format. Oplev også den danske verdenscellist Andreas Brantelid som solist i Saint-Saëns udtryksfulde Cellokoncert.

Længe før den første månelanding rejste komponisten Gustav Holst gennem solsystemet i fantasien. Hans orkesterværk Planeterne fra 1916 er en storslået vision, hvor man besøger solsystemets planeter og til sidst fortsætter ud i det ydre rum – uden at vide, hvad der venter os.

Gustav Holst brugte det størst mulige symfoniorkester for at opnå, hvad han forestillede sig. Det er med til at gøre Planeterne til en overvældende musikoplevelse. Men frem for bare at imponere var Holst også interesseret i planeternes symbolik. For ham er Saturn ”Alderdommens budbringer”, Uranus er ”Magikeren”, mens den yderste planet, Neptun, er ”Mystikeren”.

Den engelske dirigent John Wilson er kaptajn på rumturen og styrer de store orkesterkræfter. Inden da får man også en solist at høre, nemlig den danske cellostjerne Andras Brantelid. Han spiller Saint-Saëns’ Cellokoncert nr. 1, et stykke elegant jordisk kultur, som ikke findes magen til noget sted i universet.

Koncerten kan også opleves den 12. september 2019 klokken 19.30. Læs mere her

Læs programmet her

Se orkesterlisten her

Program


Saint-Saëns

Cellokoncert nr. 1

Holst

Planeterne

John Wilson

Dirigent

Andreas Brantelid

Solist, cello

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Toiletter & handicaptoiletter

Her kan du læse mere om, hvor man kan finde koncerthusets mange toiletter og handicaptoiletter.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere