0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Honeck & Dvoráks 8.

27. sep '19 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Honeck & Dvoráks 8.

Event er afholdt

Honeck & Dvoráks 8.

En koncert med klassisk musik, når den er allermest medrivende og melodisk. Orkestret får vinger i Dvoráks 8. Symfoni, som tager os med på rejse gennem skønne bøhmiske landskaber, og pianisten Rudolf Buchbinder er solist i Tjajkovskijs overdådige Klaverkoncert under ledelse af Manfred Honeck.

”Efter 1. sats var der applaus fra salen, og efter 2. sats var applausen endnu kraftigere. Efter 3. sats var der et tordnende bifald, og jeg måtte bede publikum dæmpe sig, men efter finalen var bifaldet så stormende, at det næsten ikke var til at holde ud!”
Sådan skrev Dvorák i 1890, da hans 8. Symfoni fejrede triumfer i hele Europa.

Lige siden har symfonien været et af hans mest populære værker. Sikkert fordi Dvoráks musik som ingen anden har en melodisk strøm – det ene pragtfulde tema følger det andet i en musikalsk inspiration, der har sine rødder i folkemusikken fra Dvoráks elskede fædreland, Bøhmen.

Endnu et udødeligt værk er Tjajkovskijs Klaverkoncert nr. 1, hvis imponerende åbningsakkorder lukker op for en overflod af indtryk. Rudolf Buchbinder, en af Wiens største musikere, er solist, og endnu en wiener, Manfred Honeck, dirigerer.

Koncerten indledes med et nyt, smukt stykke af James MacMillan, Skotlands mest berømte komponist.

Koncerten kan også opleves den 28. september 2019 klokken 15.00. Læs mere her

Se orkesterliste her

Hent programmet her

James MacMillan

Larghetto

Tjajkovskij

Klaverkoncert nr. 1

Dvořák

Symfoni nr. 8

Manfred Honeck

Dirigent

Rudolf Buchbinder

Solist, klaver

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere