0Din kurv er tom

Honeck & Dvoraks 9.

5. okt '17 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Honeck & Dvoraks 9.

Event er afholdt

Honeck & Dvoraks 9.

Dvoraks mest elskede symfoni er “Fra den nye verden”, der fortæller om Amerikas storhed – og om savnet efter den gamle verden, der er så langt væk. Honeck præsenterer også sin egen orkestersuite med musik fra Dvoraks opera om den lille havfrue, Rusalka.

I 1890’erne var der langt fra Europa til Amerika. Den tjekkiske nationalkomponist Dvorak tog alligevel imod tilbuddet om at blive professor i New York. Han blev overvældet af storheden i ”den nye verden” – og meget inspireret. Her skrev han sin 9. Symfoni, hvor indtrykkene fra USA præger hans musik.

I USA studerede Dvorak indianernes musik og de sortes ”spirituals”. Han var en af de første der indså, at man her havde kilden til en ny, amerikansk musik, og i sin Symfoni nr. 9 gik han forrest med at vise hvordan. Det bedste eksempel er den langsomme andensats med den gribende ”spiritual”-melodi, som har gjort symfonien til en af de mest elskede i verden.

I sit fædreland Tjekkiet havde Dvorak skrevet operaen Rusalka, som er hans fortolkning af eventyret om den lille havfrue. Bedst kendt er den smukke arie ”Rusalkas sang til månen”, men operaen rummer meget anden skøn musik, og derfor har dirigenten Manfred Honeck lavet en orkestersuite, der samler operaens temaer. Det bliver første gang, Rusalka Suiten spilles i Danmark.

Koncerten kan også opleves den 7. oktober 2017

Se sanghæfte her

Se orkesterliste her

Dirigent

Manfred Honeck

Solist

Paul Armin Edelmann (baryton)

Dvorak arr. Honeck

Rusalka-suite

Richard Strauss

Lieder

Dvorak

Symfoni nr. 9, ”Fra den nye verden”

Schubert

Lieder

Dirigent

Manfred Honeck

Solist, baryton

Paul Armin Edelmann

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

Mød Musikken

Læs mere om dine muligheder for at deltage i "Mød Musikken", der hører med til udvalgte konceter i DR Koncerthuset.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere