DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Honeck & Fidelio

10. jan '19 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Honeck & Fidelio

Event er afholdt

Honeck & Fidelio

Beethovens opera Fidelio er en lidenskabelig fortælling om det vigtigste i verden: Håbet, friheden og kærligheden. Operaen dirigeres af Beethoven-eksperten Manfred Honeck, som har udvalgt et stærkt hold af internationale solister – og skuespilleren Ghita Nørby er med på scenen som fortæller.

Beethoven skrev kun én eneste opera – men hvilken opera! Fidelio er et enestående værk om kampen for frihed og kampen for kærligheden. En dramatisk historie med medrivende musik, skrevet i de store revolutioners tid. I operaen stiller Beethoven sig på revolutionens side, når han lader sine hovedpersonen kæmpe imod tyranni og undertrykkelse.

Operaen fortæller om Florestan, en politisk fange, der er blevet kidnappet, fordi han som ”whistleblower” var i færd med at afsløre magthaverne. Heldigvis er hans forlovede, Leonore, sikker på, at Florestan ikke er død. Hun forklæder sig som mand under navnet Fidelio, og så kæmper hun sig vej til fangehullet for at befri sin elskede.

Denne aften opføres Fidelio i koncertform med tysk tekst, ledet af en af vor tids fornemste Beethoven-fortolkere, dirigenten Manfred Honeck. Honeck har Beethoven i blodet – han er opvokset i komponistens by Wien, og hans tro på musikken er ligeså stærk som Beethovens tro på friheden.

Med på scenen i Koncertsalen har Honeck både DR SymfoniOrkestret, DR KoncertKoret og et stærkt hold af internationale solister. Samtidig medvirker skuespilleren Ghita Nørby, der binder operaens handling sammen som fortæller.

Koncerten kan også opleves den 11. januar 2019

Hent orkesterliste her

Hent teksthæfte her

Dirigent

Manfred Honeck

Solist, sopran

Sally Matthews

Solist, sopran

Christina Landshamer

Solist, tenor

Christian Elsner

Solist, bas

Christof Fischesser

Solist, bas-baryton

Shenyang

Solist, bas

Henning Von Schulman

Solist, tenor

Robin Tristschler

Fortæller

Ghita Nørby

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Vært: Mathias Hammer

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere