0Din kurv er tom

Ingen Mands Fortællinger – Athelas Sinfonietta

3. okt '17 kl. 19:30

Studie 2

Se rabatmuligheder

Ingen Mands Fortællinger – Athelas Sinfonietta

Event er afholdt

Ingen Mands Fortællinger

Ingen Mands Fortællinger er et splinternyt værk af den græske komponist, Christos Farmakis skrevet til Athelas Sinfonietta. I værket genfortælles Odysseen mange historier i en række musikalske scener af stor variation, fra harpetrio over strygekvartet til fuld sinfonietta.

DR Koncerthuset byder på en smuk og gribende aften i selskab med stor kulturarv, levende formidling og musik på højt, internationalt niveau.

I Ingen Mands Fortællinger fremmaner Farmakis øen Ogygia, hvor Calypso holdt Odysseus fanget i 7 år, og Scheria hvor Odysseus møder kongedatteren Nausikaa. Vi møder kyklopen Polyfemos, Odysseus gamle amme, Eurycleia og hans gamle hund, Argos, der dør ved gensynet med sin herre.

Værket er skrevet til Athelas Sinfonietta, Danmarks førende ensemble for ny musik gennem mere end 26 år.
Aftenen indledes med en introduktion til Homers Odysseen ved Marcel Lysgaard Lech, lektor ved Syddansk

Om Christos Farmakis
Christos Farmakis er født i Grækenland, men uddannet og bosiddende i Danmark.
Farmakis musik er forførende og billedskabende som sirenernes sang. Dramatisk, fortællende og umiddelbart tilgængelig!
Farmakis er udover at være en fremragende komponist også bouzouki-virtuos. Med sin baggrund i græsk kultur, kombineret med hans store indsigt i de gamle myter, var han et oplagt valg til at sætte Odysseen i musik.
Læs mere om Christos Farmakis her: http://christosfarmakis.com/

Om Marcel Lysgaard Lech
Marcel Lysgaard Lech er lektor ved Klassiske Studier, Syddansk Universitet. Han er kendt som oversætter, forfatter og fremfor alt som en af landets bedste formidlere af græsk og romersk drama.
Lech modtog Guldmedalje ved Københavns Universitet og er derudover tildelt Rasmus Rasks prisen af Det Filologisk -historiske Samfund.
Læs mere om Marcel Lysgaard Lech her: http://www.graeskdramatik.dk/435354004

Værket Ingen Mands Fortælling er kommissioneret af Athelas Sinfonietta og DR Musikariet i samarbejde.

 

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere