0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis

10. feb '20 kl. 20:00

Koncertsalen

Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis

Event er afholdt

Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis

Ført an af Grammy- og Pulitzer-prisvinder Wynton Marsalis står Jazz at Lincoln Center Orchestra som et fyrtårn i amerikansk jazz, og for første gang siden 1995 kan man opleve dette verdenskendte og samfundsengagerede bigband på dansk grund i Koncertsalen og som hovednavnet til Vinterjazz-programmet 2020.

Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis består af 15 af de fremmeste solister og ensemble-musikere. Ført an af Wynton Marsalis præsenterer dette bemærkelsesværdigt bredspektrede orkester et kæmpe repertoire når bigbandet besøger DR Koncerthuset og indtager Koncertsalen.

Du kan høre alt fra originale kompositioner og kommissionerede værker til sjældne og historiske mesterværker af Duke Ellington, Count Basie, Fletcher Henderson, Thelonious Monk, Mary Lou Williams, Dizzy Gillespie, Benny Goodman, Charles Mingus og mange flere.

Siden 1988 har Jazz at Lincoln Center Orchestra været synonym med Jazz at Lincoln Center i New York, hvorfra de har rejst og ledet uddannelses- og samarbejdsprojekter ikke bare i USA, men verden over. Jazz at Lincoln Center Orchestra har turneret i flere end 300 byer på tværs af seks kontinenter og modtaget et hav af priser, herunder som “Best Big Band” i den årlige DownBeat Readers’ Poll fra 2013 til 2016.
Wynton Marsalis er administrerende og kunstnerisk leder af Jazz at Lincoln Center og anerkendt trompetist, bandleder og komponist. Han er født i New Orleans i 1961 ud af en musikalsk familie og begyndte som klassisk trompetist som 12-årig, blev optaget på The Juilliard School i 1978 og kom allerede i 1980 med i Art Blakey and the Jazz Messengers. Wynton Marsalis debuterede med sin første plade i eget navn i 1982 og har siden stået bag flere end 60 udgivelser, der har sikret ham i alt ni Grammy-priser. I 1983 blev han den første og indtil videre eneste kunstner, der har modtaget både en klassisk og jazz Grammy i det samme år, hvilket han gentog året efter.

Marsalis er desuden en internationalt respekteret underviser, forfatter og talsperson inden for musikalske uddannelser, hvorfor han er æresdoktor på flere amerikanske universiteter. I 1997 blev han den første jazzmusiker til at modtage den prestigefyldte hæderspris Pulitzer for musikken til ”Blood on the Fields”, der var kommissioneret af Jazz at Lincoln Center. I 2001 blev han udpeget som Messenger of Peace af den daværende generalsekretær for FN, Kofi Annan, og han er desuden udpeget som Cultural Ambassador for Jazz af USA’s udenrigsministerium og NEA Jazz Master sammen med resten af Marsalisfamilien.
Wynton Marsalis spillede en central rolle i støttekoncerten Higher Ground Hurricane Relief, som indsamlede mere end 3 millioner dollar til beboere og musikrelaterede initiativer i områderne omkring hjembyen New Orleans efter Hurricane Katrina.

Line-up:
Wynton Marsalis, Music Director, Trumpet
Ryan Kisor, Trumpet
Kenny Rampton, Trumpet
Marcus Printup, Trumpet
Chris Crenshaw, Trombone
Vincent Gardner, Trombone
Elliot Mason, Trombone
Sherman Irby, Alto and Soprano Saxophones, Flute, Clarinet
Ted Nash, Alto and Soprano Saxophones, Flute, Clarinet
Victor Goines, Tenor and Soprano Saxophones, Clarinet, Bass Clarinet
Paul Nedzela, Baritone and Soprano Saxophones, Bass Clarinet
Camille Thurman, Saxophones and Vocals
Dan Nimmer, Piano
Carlos Henriquez, Bass
Obed Calvaire, Drums

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter