0Din kurv er tom

Josquin des Prez – 500 år

23. sep '21 kl. 19:30

Trinitatis Kirke

Se rabatmuligheder

Josquin des Prez – 500 år

Event er afholdt

Josquin des Prez – 500 år

Musikalsk verdensnavn, pavens favorit og forbillede i mange generationer: Renæssancemesteren Josquin des Prez var den første komponist i historien, som blev berømt for sine udsøgte korværker. DR Vokalensemblet markerer 500-året for mesterens død sammen med den engelske kordirigent Peter Phillips

Forestil dig at få adgang til det Sixtinske Kapel omkring år 1500. Paven har udvalgt de mest udsøgte stemmer til kapellets kor, og under hvælvingerne strømmer tonerne fra tidens mest feterede komponister.

Maleren Michelangelo er i gang med at udsmykke kapellets loft, som skal blive et af historiens mest ikoniske kunstværker. Men i kirkerummet er der er én, der er mere berømt end ham. Josquin des Prez er komponist og sanger i pavens kapel, og han er en af de første komponister i historien, som får stjernestatus i musikkredse over hele verden.

Gennem det meste af sit liv var des Prez en af de mest beundrede og efterspurgte komponister, og hans musik fik en enorm betydning for eftertiden – ja, flere har kaldt ham for ’renæssancens Beethoven’, fordi hans musik var så epokegørende, at den kom til at præge og inspirere mange generationer af komponister efter hans død.

Ved denne koncert hylder DR Vokalensemblet den store mester med nogle af hans smukkeste værker, bl.a. hans mest kendte motet Ave Maria og den bemærkelsesværdige messe Missa de Beata Virgine – et værk, som stadig beundres, diskuteres og citeres i dag.

Den engelske kordirigent Peter Philips dirigerer for første gang DR Vokalensemblet ved denne koncert. Han har netop vundet en BBC Music Magazine Recording of the Year Award for sin indspilning af Josquins musik med sit engelske kor, de anerkendte Tallis Scholars.

Denne koncert er en del af Copenhagen Renaissance Music Festival.

Download programmet her

Koncerten kan også opleves den 24. september 2021 klokken 19.30. Læs mere her

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertpakke “En musikalsk tidsrejse”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Josquin des Prez (ca. 1440-1521)

Missa De beata virgine Ave Maria Illibata dei virgo Nymphes des bois (Beklagelse over Ockeghems død)

Nicolas Gombert (ca.1495-ca.1560)

Musae Jovis (Beklagelse over Josquins død)

Dirigent

Peter Phillips