0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Juan de Marcos & The Afro-Cuban All Stars

13. mar '19 kl. 20:00

Studie 2

Juan de Marcos & The Afro-Cuban All Stars

Event er afholdt

The Afro-Cuban All Stars

Juan de Marcos & The Afro-Cuban All Stars repræsenterer nogle af Cubas bedste musikere, som gennem årene har spredt deres tryllebindende bud på hjemlandets musik i verden. Nu vender det legendariske orkester tilbage til Danmark og DR Koncerthuset.

Når The Afro-Cuban All Stars igen optræder på dansk grund i DR Koncerthusets Studie 2, er det med den cubanske musiker og bandleder Juan de Marcos Gonzalez i front. Marcos Gonzalez, der oprindeligt var med i den banebrydende revival-gruppe Sierra Maestra, slog i sin tid internationalt igennem som arkitekten bag det højtelskede Buena Vista Social Club, og har i hele sin karriere arbejdet med at udbrede Cubas mange oprindelige musikgenrer.

Juan de Marcos & The Afro-Cuban All Stars har tidligere besøgt Danmark med anmelderroste koncerter i Store Vega og på Roskilde Festival i 1999 og 2000. Om koncerten på Roskilde skrev Politikens anmelder Kim Skotte blandt andet:

”Juan de Marcos med det røde jakkesæt og den røde alpehue svingede taktstokken over en veritabel eksplosion af livsglæde, da hans temmelig Big Band blandede de mange cubanske stilarter i en mosaik fra før og nu. Cubanske flag vajede over publikum som et symbol på den syntese mellem det gamle Cubas romantiske sjæl og det nye Cubas sprælske og eventyrlystne musikere, som Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars tilstræber og denne aften opnåede. Med en succes som sagtens kunne have fyldt et telt af den dobbelte størrelse.”

Kimen til The Afro-Cuban All Stars succes blev lagt, da pladeselskabet World Circuit Records i 1996 inviterede det amerikanske slide-ikon Ry Cooder til Cuba. Oprindeligt var tanken at lade cubanske og afrikanske musikere mødes i kreativ samklang, men de maliske musikere løb ind i visa-problemer, og tilbage var cubanske veteraner som pianist Rubén González, bassist Orlando ”Cachaito” López, sanger Ibrahim Ferrer og mange andre. Cooder og pladeselskabet ændrede planen, så der nu var fuldt fokus på den cubanske musik, som den blev spillet inden revolutionen i 1959. Under ledelse af Juan de Marcos Gonzalez gik jagten ind på den brede vifte af lokale musikere, der i sidste ende udgjorde folkene bag Afro-Cuban All Stars – og som også agerede backingband på den berømte plade ”Buena Vista Social Club” (1997).

The Afro-Cuban All Stars debutplade, ”A Toda Cuba le Gusta” (1997), var altså resultatet af samme kreative eksperiment, som førte til Buena Vista Social Club, og Ry Cooder medvirker da også på et enkelt af pladens numre. Siden er det blevet til en række studie- og livealbums, det seneste, ”Absolutely Live II”, fra 2017. Det store fokus på liveudgivelser virker oplagt for gruppen, der alle årene har fungeret med skiftende besætning og Juan de Marcos Gonzalez som ankerpunkt og musikalsk mastermind – et i den grad levende band med i den grad levende koncerter til følge.

The Afro-Cuban All Stars fortsætter ufortrødent med at være en showcase for en række af Cubas mest fremragende musikere, unge såvel som garvede, og Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset er stolte af at kunne byde velkommen til det medrivende storensemble i dansevenlige rammer.

Line-Up:

Congas – Tany Allende (Tany Allende Dominguez)

Bongos & Cowbell – Tony Moreaux (Jose Antonio Moreaux Charon)

Timbale Set – Caleb Michel (Caleb Michel)

Trumpets & Flugelhorns – Lazaro Numa, Haile Uriarte & Raudel Marzal (Lazaro Ernesto Numa Pompa, Haile Guillermo Uriarte & Raudel Marzal Torres)

Clarinets & Coro – Laura Lydia Gonzalez (Laura Lydia Gonzalez Abreu)

Piano – Oldrich Gonzalez (Oldrich Gonzalez Barrueta)

Vibes, Keyboards & Coros – Gliceria Gonzalez (Gliceria Gonzalez Abreu)

Lead Singer – Emilio Suarez (Emilio Suarez Martinez)

Bass – Alberto Pantaleon (Alberto Pantaleon Loran)

Lead Singer, Tres Guitar & Bandleader – Juan de Marcos (Juan de Marcos Gonzalez Cardenas)

Afro-Cuban hand Percussion – Gliceria Abreu (Gliceria Abreu Caron)

Engineer – Alfonso Peña (Alfonso Jesus Peña Alvarez)

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Toiletter & handicaptoiletter

Her kan du læse mere om, hvor man kan finde koncerthusets mange toiletter og handicaptoiletter.

Mere

Tv-optagelser

Engang imellem bliver vores koncerter optaget til tv. Her kan du læse om, hvilke procedure der er involveret, når der forekommer tv-optagelser under din koncert.

Mere

Mobiltelefoni og fotografering

DR Koncerthuset sender ofte koncerter i radioen og på TV. Læs mere om hvad det betyder for dig og reglerne for mobiltelefoni og fotografering.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere
Gode adventsrabatter

Til store oplevelser og adgang til eksklusive tilbud