0Din kurv er tom

Kammermusik om søndagen ­- Brahms, Bruch & Berg

29. jan '23 kl. 11:00

Studie 2

Kammermusik om søndagen ­- Brahms, Bruch & Berg

Event er afholdt

Kammermusik om søndagen ­- Brahms, Bruch og Berg

Oplev musikere fra DR Symfoniorkestret i kammermusik af tre store komponister, som skrev deres i samme periode, men med vidt forskellig stil og udtryk. Tilsammen har Brahms, Bruch og Berg hele spektret fra bred romantik til de første, sarte klange af en ny tids musik.

Nogle gange må man kigge en ekstra gang, når man ser årstallene for de store kunstnere og komponister. For kan det virkelig passe, at de levede side om side, selvom deres kunst synes at komme fra vidt forskellige verdener?

De unge kunstnere eksperimenterer og bryder rammerne, samtidig med, at deres forgængere dyrker og forfiner traditionerne. Men i nogle perioder sker der nu så meget forskelligt i kunsten på én gang, at det næsten ikke er til at forstå.

Sådan var det i tiden omkring år 1900. Mens nogle af de største romantikere var på deres højeste og skabte nogle af deres mest berømte værker, tog den unge generation de første skridt ind i en ny tid. Det kan man høre med egne ører denne søndag formiddag, hvor musikere fra DR Symfoniorkestret spiller kammermusik af Brahms, Bruch og Berg for instrumenterne klarinet, bratsch og klaver.

Hør, hvordan Brahms og Bruch lader følelserne tale i romantiske tonemalerier for de tre instrumenter, mens Alban Bergs klarinetstykker er poetiske miniaturer, som peger frem mod en ny tids musik – samtidig med, at de har tydelige rødder i forgængernes musikalske sprog.

Værkerne af de tre komponister er alle skrevet i perioden 1884 – 1909, og tilsammen danner de et fascinerende tidsbillede, som samtidig giver mulighed for at komme tæt på tre fremragende musikere.

Program


Johannes Brahms

Sonate f-mol for bratsch og klaver op. 120 (1894)

Alban Berg

4 stykker for klarinet og klaver op. 5 (1904-1909)

Max Bruch

3 stykker (af 8) for bratsch, klarinet og klaver op.83 (1910)

Johannes Brahms

Gestillte Sehnsucht for klarinet, bratsch og klaver op.91 (1884)

Medvirkende, klarinet

Pedro Franco Lopéz

Medvirkende, bratsch

Alexander Butz

Medvirkende, klaver

Outi Seppänen

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere