Få billetter tilbage

Kira Skov & Maria Faust

8. jul '17 kl. 20:00

Studie 2

Kira Skov & Maria Faust

Event er afholdt

Kira Skov & Maria Faust

Kira Skov og Maria Faust giver eksklusiv koncert i DR Koncerthuset under Copenhagen Jazz festival med deres nye kompositoriske samarbejde “In The Beginning” – med den fulde besætning fra indspilningerne – et estisk kammerkor, blæsere, rytmegruppe og Kira Skov som vokalist.

Kira Skov og Maria Faust er gået sammen i en ny konstellation under navnet “In The Beginning”.

I begyndelsen af 2016 drog Kira og Maria på en rejse til Estlands sydlige grænseområder. Her fandt de et univers af tabte sange og begravede historier om tab, savn, overgivelse, underkastelse, tro, manglende tro og tilgivelse. De fandt et område i en ellers foranderlig verden, hvor tiden synes at stå stille, og de fandt en gammel og forladt russisk-ortodoks kirke. Et glemt hjørne af Baltikum i en region hvis historie trues af glemslens udslettelse, og som i dag ligger nærmest øde hen. Mange kulturelle og musikalske traditioner er forsvundet, dels grundet de skiftende regimers jerngreb og deres systematiske indoktrinering, dels under voksende indflydelse af det moderne samfund. De blev begge stærkt grebet af de mange historiske og psykologiske lag, der åbenbarede sig i undersøgelsen af dette lille område, der skulle komme til at danne rammen og inspirationen til deres nye fælles projekt, In The Beginning.

I den gamle kirke var der hverken vand eller elektricitet, men mod alle odds fik Kira og Maria arrangeret en indspilning i det betagende kirkerum. De byggede simpelthen et studie i kirken til lejligheden, fløj en stjerneproducer ind fra USA og indspillede deres fælles kompositioner med arrangementer skrevet af Maria Faust til et lille seks m/k estisk kor, fire blæsere, kontrabas og trommer, og med Kira som vokalist og den ledende historiefortæller. In The Beginning er optaget og produceret af amerikanske Mark Howard (Bob Dylan, Emmylou Harris, U2 med flere), som også optog The Cabin Project.

Frugten af det kompositoriske samarbejde og den særlige indspilning udkommer den 12. maj 2017. Under Copenhagen Jazz Festival 2017 får du mulighed for at opleve musikken live i DR Koncerthuset Studie 2 med den fulde besætning fra indspilningerne i kirken i Estland.

Udgivelsen blev udskudt fra sin oprindelige dato, grundet Kiras mand, Nicolai Munch-Hansens tragiske dødsfald.

Om Kira Skov og Maria Faust

Kira Skov er sangskriver, sanger og multiinstrumentalist. Over de senere år har hun markeret sig med udgivelser der rangerer fra hendes samarbejde “Persona” med Peter Peter og det anmelderroste The Cabin Project med Marie Fisker, samt hendes Billie Holiday-hyldestplade “Memories of Days Gone By” og de to seneste soloudgivelser, som begge var produceret af John Parish (PJ Harvey, Eels, Tracy Chapman mfl.). Kira, der debuterede på den danske musikscene med Kira and The Kindred Spirits i 2012, fik et bredt gennembrud med ”When We Were Gentle” fra 2013, der sikrede hende to Steppeulve som Årets Vokalist og Årets Danske Plade, en Carl-pris som Årets Tekstforfatter, og blev præmieret af Statens Kunstfond i 2013. Begge udgivelser har modtaget fremragende anmeldelser og Kira modtog desuden Statens kunstfonds 3-årige arbejdslegat i 2014.

Maria Faust (født i Estland) er uddannet saxofonist og komponist, bosiddende i København, Danmark. Faust er mest kendt indenfor third stream jazz, moderne big band musik, improviseret musik og andre alternative musikgenrer. Hendes egne grupper omfatter bl.a. Maria Faust Catastrophy, Shitney, Sacrum Facere og senest In The Beginning. Maria Faust er dobbelt vinder af Danish Music Awards Jazz 2014 som “Årets komponist” og “Årets særudgivelse”, samt kåret som Årets jazzmusiker 2016 i Estland.

 

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse alt information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Bar og drikkevarer i pausen

Vi har også en bar, der serverer diverse forfriskninger før koncerten, samt under pause. Læs mere om, hvordan du springer køen over, med vores smarte app.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset tilbyder vi både bemandet og ubemandet garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere