0Din kurv er tom
Udsolgt

Kira Skov Sings Billie Holiday

21. jul '21 kl. 20:00

Koncertsalen

Kira Skov Sings Billie Holiday

Event er afholdt

Feat. Nordic String Quartet & Spacelab Ekstrakoncert

Kira Skov har samlet et fantastisk hold af musikere fra jazzens og den klassiske musiks verden til en nyfortolkning af ikonet Billie Holiday i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival 2021. Første koncert er udsolgt men nu har du endnu en mulighed for at opleve Kira Skov skabe sit eget univers omkring én af jazzens største stemmer akkompagneret af Spacelab og Nordic String Quartet til ekstrakoncerten i Koncertsalen.

Copenhagen Jazz Festival 2021 & DR Koncerthuset præsenterer Kira Skov ”Sings Billie Holiday” med musikerne fra Spacelab og Nordic String Quartet i Koncertsalen.

Billie Holidays vidunderlige stemme og hendes uafrystelige nærvær på indspilninger og filmklip påvirker alle lyttere fra første bekendtskab. Hun var den største, hun er den største – ingen har præget jazzscenen som hende, og der findes næppe nogen sangerinde med base i jazz, soul eller rock, som kan sige sig fri for at være under indflydelse af hendes geniale fortolkninger. Det kan lyde banalt at påstå, at Billie Holiday kun ”sang sig selv” – at hendes turbulente liv afspejler sig i hendes sang – men ikke desto mindre er det en sandhed uden modifikationer.

Sangerinden Kira Skov er ikke gået ram forbi: “Jeg har lyttet til Billie Holiday siden mine tidlige teenageår. Jeg fandt en plade med det legendariske, smukke og dragende billede af Billie, med den famøse blomst i håret, da jeg var 13 år gammel. Siden har hun gennem årene leveret soundtracket til store dele af mit liv”.

Når man hører nye fortolkninger af de sange, Billie Holiday sang, kommer man let til at sammenligne med de oprindelige indspilninger. Det kan ikke undgås. Når man hører Kira Skov, bliver det dog hurtigt klart, at her er en sangerinde, der undlader ethvert forsøg på at lyde som Billie Holiday. Kira Skov lyder som Kira Skov, og med sine særegne og personlige fortolkninger bringer hun sange fra 40’erne og 50’erne ind i nutiden. Sange, der har fulgt hende – sange, der har haft uendelig stor betydning. Kira Skov fortolker dem med stemning, atmosfære og sjælden emotionel dybde.

”Med mine fortolkninger forsøger jeg på min egen vis at vække Billies ånd til live for en stund, og det er min store kærlighed og respekt for hendes fortolkninger af nogle af de største klassikere, der er udgangspunktet”.

Kira Skovs Holiday-fortolkninger på udgivelsen “Memories of Days Gone By” blev en kæmpe succes, der kastede flotte anmelderroser af sig, og hun har efterfølgende spillet et hav af koncerter med pladens originale line-up af musikere. Under årets Copenhagen Jazz Festival har hun valgt at blande kortene på ny og ser frem til at præsentere nogle af de helt store evergreens i et nyt univers. Denne gang akkompagneret af Hess/AC/Hess Spacelab og Nordic String Quartet.

Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival – en landsdækkende musikfestival, der fejrer jazzen og udforsker dens mange forgreninger. Læs mere om festivalen på www.jazz.dk

Om
Kira Skov er sanger, sangskriver og komponist. Hun brød igennem som frontfigur for gruppen Kira & The Kindred Spirit, men har siden markeret sig med en række prisvindende projekter herunder den succesfulde hyldest til Billie Holiday “Memories of Days Gone By”, Kira Skov/Peter Peter “Persona”, Kira Skov/Marie Fisker “The Cabin Project”, Kira Skov & Maria Faust “In The Beginning” samt flere soloudgivelser med stjerneproduceren John Parish. Hun har bl.a. også samarbejdet med internationale navne som Tricky og Bonnie Prince Billy.

Nordic String Quartet blev dannet i 2013 og består af fire unge strygere. Allerede som studerende markerede kvartetten sig på den danske musikscene, og de har efterhånden optrådt på en række scener og musikfestivaler både inden og uden for Skandinaviens grænser, ligesom de de seneste år har cementeret deres position på den klassiske scene. I 2020 vandt kvartetten bl.a. P2 Prisen for årets klassiske album. Kira Skov har senest samarbejdet med Nordic String Quartet ifm. opførelsen af Elvis Costellos og The Brodsky Quartets klassiker “The Juliet Letters”, som de opførte for første gang under Operafestivalen i 2019.

Spacelab er en eksperimenterende trio med tre af Danmarks bedste jazzmusikere, som alle er velkendte og respekterede navne på den danske jazzscene. Nikolaj Hess, Mikkel Hess og AC har spillet sammen siden deres tidlige ungdom. Kira Skov har tidligere turneret med Nikolaj Hess i en duokonstellation, som har givet udsolgte koncerter i det meste af landet, herunder tre koncerter i DR Koncerthusets Studie 3. Skov har ligeledes et langt og nært samarbejde med AC i flere af sine øvrige projekter.

Spacelab
Nikolaj Hess – Piano / Wurlitzer / Organ
Anders Christensen – Acoustic / Electric Bass
Mikkel Hess – Drums

Nordic String Quartet
Heiðrun Petersen, violin (Færøerne)
Mads Haugsted Hansen, violin (Danmark)
Daniel Eklund, bratsch (Sverige)
Lea Emilie ¬Brøndal, cello (Danmark)

Copenhagen Jazz Festival 2021

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter