DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Kitajenko & Rakhmaninov

11. maj '19 kl. 15:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Kitajenko & Rakhmaninov

Event er afholdt

Kitajenko & Rakhmaninov

En flot russisk aften med DR SymfoniOrkestret og den uforlignelige Dmitrij Kitajenko på dirigentpodiet. Tjajkovskijs Serenade for strygere og Khatjaturjans balletmusik Spartacus er malende melodisk musik, og den unge virtuos Anna Vinnitskaja har dansk debut som solist i Rakhmaninovs berømte 3. klaverkoncert.

Tre af de største russiske værker på samme koncert. Og med russiske topmusikere på scenen! Der er store følelser lige fra begyndelsen, når Tjajkovskijs Serenade for strygere går i gang. Det er et af hans skønneste stykker som kun bliver endnu bedre, når den spilles af mange strygere – faktisk ønskede Tjajkovskij så mange strygere som muligt i denne musik!

Russisk musik har en stor fanskare og er også kendt fra andre steder end koncertsalen. Spartacus, den farverige ballet af Khatjaturjan, er blevet spillet til både kunstskøjteløb og brugt i film, bl.a. tv-serien Onedin Linjen. Og Rakhmaninovs berømte Klaverkoncert nr. 3 fik et stort, nyt publikum i den Oscar-belønnede film Shine.

Solist i Rakhmaninovs Klaverkoncert nr. 3 er den unge russiske virtuos Anna Vinnitskaja, der de seneste år har fået stor opmærksomhed for sine indspilninger af russisk musik. Og på podiet er Dmitrj Kitajenko, en af de mest populære gæstedirigent hos DR SymfoniOrkestret. Altid garant for at forløse de russiske mesterværker i den store stil.

Koncerten kan også opleves den 9. maj 2019

Download programmet her
Download orkesterlisten her

Tjajkovskij

Serenade for strygere

Rakhmaninov

Klaverkoncert nr. 3

Khatjaturjan

Uddrag fra "Spartacus"

Dirigent

Dmitrij Kitajenko

Solist, klaver

Anna Vinnitskaja

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter