0Din kurv er tom

Troen på lyset

28. jan '18 kl. 16:00

Nyvangskirken, Kalundborg

Se rabatmuligheder

Troen på lyset

Event er afholdt

Troen på lyset

DR VokalEnsemblet og dirigent Bo Holten præsenterer uropførelsen af Peter Bruuns nye messe for alle, som tror på livet og lyset i bredeste forstand - flettet sammen med renæssancemesteren Palestrinas smukke ’Confitebor tibi domini'.

Komponisten Peter Bruun er på bølgelængde med mange danskere, når han siger at han ikke er konventionelt religiøs, men tror på at der findes noget større end os selv, som vi alle er del af.

Hans nye messe Sange til dem, der tror er opbygget som en katolsk messe, men den bruger ord som udtrykker en mere overordnet, spirituel forståelse af livet og af vores behov for at skabe mening i verden. Troen, siger Bruun, er ligesom musikken en måde at dyrke og forstå fællesskabet, nærheden og menneskeligheden – og derfor er hans nye værk en messe både for ikke-kristne og troende.

Sammen med Peter Bruuns messe opføres musik fra en tid med faste, religiøse dogmer. Den store italienske renæssancekomponist G.P. Palestrina skrev over 600 værker til kirkebrug, herunder hele 100 messer. Messen Confitebor tibi Domini er typisk for hans smukke, kontemplative og ultra-raffinerede stil – en stil, som er blevet beundret og efterlignet af komponister lige siden.

Dirigent

Bo Holten

Peter Bruun

Messe, Sange til dem, som tror (uropførelse)

G.P. Palestrina

Confitebor tibi Domini

Dirigent

Bo Holten