Gaven til mormor

Troen på lyset

28. jan '18 kl. 16:00

Nyvangskirken, Kalundborg

Se rabatmuligheder

Troen på lyset

Troen på lyset

Oplev renæssancemesteren Palestrinas smukke messe ’O Magnum Mysterium’ smelte sammen med et nyt, poetisk korværk for alle, som tror på livet og lyset i bredeste forstand: DR VokalEnsemblet præsenterer uropførelsen af Peter Bruuns ’Sange for dem, som tror – Messe for os alle’ under ledelse af Bo Holten.

Komponisten Peter Bruun er på bølgelængde med mange danskere, når han siger at han ikke er konventionelt religiøs, men tror på at der findes noget større end os selv, som vi alle er del af.

Hans nye messe Sange til dem, der tror er opbygget som en katolsk messe, men den bruger ord som udtrykker en mere overordnet, spirituel forståelse af livet og af vores behov for at skabe mening i verden. Troen, siger Bruun, er ligesom musikken en måde at dyrke og forstå fællesskabet, nærheden og menneskeligheden – og derfor er hans nye værk en messe både for ikke-kristne og troende.

Sammen med Peter Bruuns messe opføres musik fra en tid med faste, religiøse dogmer. Den store italienske renæssancekomponist G.P. Palestrina skrev over 600 værker til kirkebrug, herunder hele 100 messer. Messen O magnum mysterium er typisk for hans smukke, kontemplative og ultra-raffinerede stil – en stil, som er blevet beundret og efterlignet af komponister lige siden.

Program


Dirigent

Bo Holten

Peter Bruun

Messe, Sange til dem, som tror (uropførelse)

G.P. Palestrina

Motet og messe: O Magnum Mysterium

Dirigent

Bo Holten

Få først besked om nye koncerter med vores nyhedsbrev