DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Lahav Shani & Tjajkovskijs 4.

22. okt '20 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Lahav Shani & Tjajkovskijs 4.

Event er afholdt

Lahav Shani & Tjajkovskijs 4.

Koncerten Krivine & Den lille havfrue den 22. og 23. oktober 2020 er blevet ændret. Årsagen er at dirigenten Emmanuel Krivine må melde fra til koncerten, pga. de corona-karantæne-regler, der er indført i vores omverden. I stedet er det med kort varsel lykkedes DR Symfoniorkestret at få den unge stjernedirigent, Lahav Shani, til at overtage koncerten. Lahav Shani har netop denne sæson overtaget som chefdirigent for Israel Filharmonikerne og har de sidste to sæsoner været chefdirigent for Rotterdam Filharmonikerne.

I Chopins Klaverkoncert nr. 1 står vi ansigt til ansigt med en forelsket komponist på bare 20 år. Solisten i den poetiske klaverkoncert er Yulianna Avdeeva fra Rusland, der mestrer musikken som få – hun har vundet den store Chopin-konkurrence i Chopins fødeby, Warszawa.

”Skæbnen er uundgåelig. Man kan aldrig undslippe den.” Sådan beskrev Tjajkovskij indholdet i sin Symfoni nr. 4. En symfoni, der stammer fra 1877. Skæbnen har sit eget tema i symfonien. Man hører det i musikkens allerførste takter, spillet af messingblæserne, så alt må bøje sig for den vældige magt. Flere gange i satsen retter musikken sig op igen, men hver gang vender skæbnemotivet tilbage. Det er en af Tjajkovskijs mest dramatiske satser overhovedet.

Om Lahav Shani
Den 31-årige kunstner har tidligt sat sit aftryk, både som pianist og som dirigent. I sæson 2018/19 overtog han chefdirigentposten efter Yannick Nézet-Séguin i Rotterdam Filharmonikerne og fra denne sæson er han udnævnt til chefdirigent for Israel Filharmonikerne, som han overtager efter Zubin Mehta.

Lahav Shani er født i Tel Aviv i 1989 og uddannet først fra Buchmann-Mehta Konservatoriet, og siden fra Hanns Eisler Konservatoriet i Berlin, hvor han studerede direktion hos Christian Ehwald og klaver hos Fabio Bidini. Daniel Barenboim tog ham også under sine vinger som mentor.

Siden han vandt Gustav Mahler dirigentkonkurrencen i Bamberg i 2013 har han fået stadigt flere opgaver, han debuterede med Berliner Filharmonikerne som dirigent i sidste måned, og har desuden dirigeret Concertgebouw, Dresden Staatskapelle, Orchestre de Paris, orkestrene i Bamberg, Philadelphia og Boston, og så er han siden 2017 1. gæstedirigent hos Wiener Symfonikerne.

Koncerten kan også opleves den 23. oktober 2020 klokken 19.30. Læs mere her

Se orkesterlisten her

Se program her

Denne koncert gennemføres med reduceret publikum for at overholde de gældende retningslinjer vedr. Covid-19. Har du billet til koncerten, kontaktes du direkte af DR Koncerthuset senest to uger inden koncerten. Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. Covid-19

Chopin

Klaverkoncert nr. 1

Tjajkovskij

Symfoni nr. 4

Dirigent

Lahav Shani

Solist, klaver

Yulianna Avdeeva

Mød musikken

om gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere