DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Venteliste DJ: Soul Anders

Kruder & Dorfmeister

6. jul '19 kl. 22:00

Studie 2

Kruder & Dorfmeister

Skriv dig på venteliste

25 Year Anniversary Audio-Visual Performance

Det skelsættende østrigske makkerpar Kruder & Dorfmeister fejrer deres første 25 år på toppen af den elektroniske verdensscene med denne bevidsthedsudvidende og audiovisuelle jubilæumskoncert i Studie 2, som en del af Copenhagen Jazz Festival 2019.

De to østrigere Peter Kruder og Richard Dorfmeister udgav i 1993 den banebrydende “G-Stoned”. Udgivelsen trak som én af de første veksler og samples fra både jazz, dub, drum’n’bass, hiphop og mange andre groovende genrer i et særegent udtryk, der i samtiden fik etiketter som acid jazz, nu jazz, triphop og downtempo.

Når Kruder & Dorfmeister optræder i DR Koncerthusets Studie 2 bliver det først og fremmest med 25 års vellyd i bagagen. I anledning af jubilæet har duoen allieret sig med landsmændene i det sofistikerede visual-team lichterloh.tv, der til lejligheden har produceret en komplet lysside. DR Koncerthuset og Copenhagen Jazz Festival glæder sig til at kunne byde publikum indenfor til en hel aften med sansemassage for både ører, øjne og fødder med to “Future Sound of Jazz”-pionerer.

Kruder & Dorfmeister var det første store navn på programmet for “Future Sound of Jazz”, som opstod under Copenhagen Jazz Festival i 1996, da København var europæisk kulturhovedstad. Future Sound of Jazz har gennem årene sat fokus på jazzens møde med den elektroniske musik, hvor netop Kruder & Dorfmeister dannede skole for en lang række efterfølgende kunstnere. Det er den pionérånd, de fejrer, når duoen til sommer rykker ind i DR Koncerthuset på Copenhagen Jazz Festival 2019 som en del af den jubilæumsturné, som har haft massiv succes i Tyskland i foråret.

Den Wien-baserede duo Kruder & Dorfmeister har siden debuten været særligt kendt for betagende produktioner og genrebrydende remixes. Både fuldlængdealbummet ”DJ Kicks” fra 1996 og opfølgeren ”The K&D Sessions” har i tidens løb solgt over en million eksemplarer hver, og deres overraskende mix og dybe grooves bliver i dag betragtet som genregrundlæggende klassikere. Duoens tonesprog, musikalitet og stil står stadig som mesterlige eksempler til efterfølgelse for en helt ny generation af rytmiske troldmænd- og kvinder, der lader sig inspirere af Kruder & Dorfmeisters fremsynede og åbensindede tilgang.

 

DJ Soul Anders går på kl. 21:00 og spiller frem til koncertstart samt en time efter koncertafslutning.

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere