0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Laibach

8. mar '19 kl. 21:00

Studie 2

Laibach

Event er afholdt

Laibach

Det slovenske art-band Laibach benævnes som pionerer indenfor musikalske genrer som industriel og techno, og når kunstfænomenet indtager DR Koncerthuset, bliver det med et eksklusivt dobbeltevent med både koncert- og filmoplevelse på programmet.

Publikum har en unik oplevelse i vente, når Laibach lander i DR Koncerthusets Studie2. På aftenen folder gruppen sig ud med en fuldbåren koncert bestående af retrospektivt materiale, der spænder fra de tidlige år frem til nu. Men allerede inden koncerten, vises ”Liberation Day”, som er en dokumentarfilm ja nærmest musical om Laibachs kontroversielle og bizarre koncertturne i Nordkorea.

Det er værd at bemærke, at der er to billetkategorier. Billetter til filmen + koncerten er udsolgt, men det er stadig muligt at købe billet til koncerten. 

Kombinationen af koncert og dokumentarfilm er præsenteres kun i København og London. Filmen introduceres i København af udvalgte medlemmer fra Laibach.

Laibach blev dannet den 1. juni 1980 i ’det revolutionære røde distrikt’ i industribyen Trbovlje i Slovenien, blot uger efter den totalitære kommunistleder: Tito afgik ved døden, og dermed udløste Jugoslaviens brutale selvdestruktion.

Gruppen er den musikalske og filosofiske division af kunstnerkollektivet: NSK (Neue Slowenische Kunst), som udover musik, også praktiserer discipliner som teater, film, grafik og kunst.

Avantgardisterne i Laibach har altid udfordret med deres uniformerede, totalitære og germanske æstetik. Laibach-navnet stammer fra det historiske tyske navn for Ljubljana, Sloveniens hovedstad.

Laibach og NSK er gennem tiden blevet beskyldt for både at være radikale venstreorienterede og fascister, ja endog ’folkets fjende’, og en overgang var de endda under forbud i hjemlandet.

Men Laibachs romantiske nazi-æstetik er tvetydig, og udtrykker nok snarere en ram kritik af fascismen selv, og Laibach har tidligere responderet på den megen kritik med deres ironiske, og knaldsorte, humoristiske særkende med sætningen: ”We are fascists as much as Hitler was a painter”

Få en forsmag på filmen ”Liberation Day” med traileren her:

Eventfoto © Maiken Kildegaard

Og hør den Slovenske stjernefilosof og kulturkritiker, Sjavoj Žižek give sin introduktion til det særegne møde mellem Laibach og Nordkorea her:

Hør endnu mere om fænomenet Laibach i dette indslag:

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Toiletter & handicaptoiletter

Her kan du læse mere om, hvor man kan finde koncerthusets mange toiletter og handicaptoiletter.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter