0Din kurv er tom
Support: Joyero

Lambchop

13. apr '19 kl. 21:00

Studie 2

Lambchop

Event er afholdt

Lambchop

Den uforlignelige sanger og sangskriver Kurt Wagner har de seneste snart 30 år stået i front for altid foranderlige Lambchop. I foråret 2019 kan publikum opleve Wagner og Co. tilbage i København og i DR Koncerthuset med nyt materiale det aktuelle udspil "This (Is What I Wanted To Tell You).

”Nashville’s most f****d-up country band” – sådan beskrev pladeselskabet Merge Records det løst forenede country-kollektiv Lambchop i de tidlige år i begyndelsen af 1990’erne. Med sanger, guitarist og sangskriver Kurt Wagner som eneste faste medlem og drivende kreativ kraft har Lambchop med årene rykket sig langt ud over grænserne for den alternative country, som de i begyndelsen udsprang fra.

Kimen til Lambchop blev lagt på den berømte country-scene i Kurt Wagners hjemby Nashville, Tennessee. Først som selvudgivende trio under navnet Posterchild, siden med kontrakt hos indie-selskabet Merge som Lambchop. Efter en række singler udgav gruppen i 1994 debutalbummet ”I Hope You’re Sitting Down” AKA ”Jack’s Tulips” og to år efter opfølgeren ”How I Quit Smoking”. De to plader solgte så få eksemplarer, at Wagner navngav gruppens tredje plade, ”Thriller” (1997), som en selvironisk og måske lettere håbefuld reference til Michael Jacksons storsælgende klassiker.

Først med gruppens fjerde udspil, det anmelderbesungne ”Nixon” (2000), lykkedes det Wagner og co. at bryde gennem lydmuren over Atlanterhavet til et stort europæisk publikum. Her har de gennem syv udgivelser været lige siden, og det er i tidens løb også blevet til en række populære optrædener på dansk grund. Wagners sangskrivning har med årene omfavnet et stadig større udsnit af musikhistorien, og det kom tydeligst til udtryk på Lambchops seneste udgivelse, hvor Kurt Wagner lod sin ellers så karakteristiske vokal indhylle i tidens autotunede synthklang.

”FLOTUS (For Love Often Turns Us Still)”, udkom til anmelderroser i 2016, og her finder man som lytter både elementer af krautrock, hiphop, soul, lounge-musik, elektroniske tendenser og som altid den let støvede, amerikanske essens, der gennemsyrer frontmand Kurt Wagners lydunivers med åndsfæller som Calexico, Wilco, Silver Jews, Son Volt, Giant Sand og mange andre.

I slipstrømmen på albummet gæstede Lambchop København året efter og spillede en fremragende koncert på VEGA.  Rockanmelder Klaus Lynggaard holdte ikke igen med begejstringen i sin anmeldelse i Weekendavisen:
”Amerikanske Lambchop med den suveræne sanger og sangskriver Kurt Wagner i spidsen gav en bjergtagende god koncert præget af intens koncentration og lavt lydniveau.”

For tiden går rygterne om et muligt nyt album til foråret, som Lambchop givetvis vil have med i bagagen, når de besøger DR Koncerthusets Studie 2 til april.

Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset er stolte af at kunne præsentere Kurt Wagner og hans Lambchop i Studie 2’s imponerende akustiske ramme.

Lambchop line-up:

Kurt Wagner (Lambchop) Vocal, and Guitar
Matthew McCaughan (Bon Iver, Hiss Goldenmessenger, Lambchop) Drums, Modular Analog Synthesizers, and Electronics
Paul Niehaus (Justin Townes Earl, Calexico, Iron and Wine, Lambchop) Electric and Steel Guitars
Andy Stack (Wye Oak, Joyero, Lambchop) Drums, Triggers, Samples, and Saxophone
Tony Crow (BJ Thomas, Lambchop) Piano
Matt Swanson (Altered Statesman, Dave Cloud and the Gospell of Power, Lambchop) Bass

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundercenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere