0Din kurv er tom

Léonie Sonnings Musikpris 2019

26. apr '19 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Léonie Sonnings Musikpris 2019

Event er afholdt

Léonie Sonnings Musikpris 2019

Festkoncert med DR SymfoniOrkestret og dirigent Michael Schønwandt i anledning af Léonie Sonnings Musikpris 2019, som tildeles komponisten Hans Abrahamsen. Oplev bl.a. Abrahamsens internationalt berømmede værk let me tell you, som er skrevet specielt til aftenens solist, sopranen Barbara Hannigan.

Dansk musik rummer få værker, der så hurtigt og så stærkt har betaget et internationalt publikum, som Hans Abrahamsens let me tell you. Fra alle sider er værket blevet lovprist – og så indbragte det Abrahamsen verdens fornemste komponistpris, den amerikanske Grawemeyer Award.

Det var den canadiske sopran Barbara Hannigan, der opfordrede Hans Abrahamsen at skrive let me tell you. Og denne aften er hun selv på scenen, når DR SymfoniOrkestret for første gang opfører det succesombruste værk af aftenens prismodtager.

let me tell you er skrevet specielt til Hannigan, og solostemmen er præget af den canadiske stjernesoprans vilde teknikker og  enorme vokale muligheder – bl.a. skyhøje toner og drastiske, men vægtløse spring.

Oplev også Hans Abrahamsens Klaverkoncert for venstre hånd – musik, som fik superlativerne frem hos den internationale presse, da det blev opført første gang i London. “Hans Abrahamsens skarpe, bløde og strålende koncert for venstre hånd lyder ikke som nogen anden musik,” skrev The Times. Og fortsatte: ”Den nye klaverkoncert er vægtløs og som fra en anden verden – så magisk som nyfalden sne.”

Mellem de to solistiske kraftpræstationer af Hannigan og pianisten Tamara Stefanovitch opfører DR SymfoniOrkestret en af Hans Abrahamsens særlige orkestreringer af klaverlitteraturens mesterværker: Debussys drømmende og legende Children’s Corner. Musik med en sær blanding af alvor, nostalgi og naivitet – udsat for Abrahamsens raffinerede pen.

Glæd dig til en aften i DR Koncertsalen, hvor du kommer tæt på en af vor tids førende komponister – ikke bare på nordisk, men på internationalt plan.

Download programmet her 

Download orkesterliste her 

 

 

Hans Abrahamsen

Let me tell you

Claude Debussy

Children's Corner, arr. Hans Abrahamsen

Hans Abrahamsen

Klaverkoncert for venstre hånd, "Left alone"

Dirigent

Michael Schønwandt

Solist, klaver

Tamara Stefanovich

Solist, sopran

Barbara Hannigan

Komponist

Hans Abrahamsen

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere