Info om coronavirus - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Aflyst

Léonie Sonnings Musikpris 2020: Barbara Hannigan

23. apr '20 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Léonie Sonnings Musikpris 2020: Barbara Hannigan

Event er afholdt

Léonie Sonnings Musikpris 2020

Den fænomenale sangerinde og dirigent Barbara Hannigan modtager Léonie Sonnings Musikpris 2020, og denne aften kan hun opleves i to af sine glansroller: Bergs femme fatale Lulu og showdanseren Molly i Gershwins musical Girl Crazy. Oplev også Mozarts berømte Klaverkoncert nr. 21, ”Elvira Madigan”.

Barbara Hannigan, den mageløse sopran og dirigent, er tilbage i DR Koncerthuset som modtager af den ærefulde Léonie Sonnings Musikpris. Ved denne utraditionelle priskoncert får man Hannigan at høre i begge roller sammen med DR Symfoniorkestret. Den røde tråd er kvindelige karakterer, som de fremtræder i vidt forskellig musik af Mozart, Gershwin og Alban Berg.

I Alban Bergs skelsættende opera Lulu er hovedpersonen en femme fatale, der fører både kærlighed og død med sig. Helt uskyldig er derimod den ”Elvira Madigan”, man synes at møde i Mozarts berømte Klaverkoncert nr. 21. Let som en fjer, hvid som sne – men også med tragisk dybde. Det var naturligvis ikke Mozart selv, der forbandt sin klaverkoncert med Madigan-karakteren, men har man først set den berømte film, er det umuligt at skille musikken fra den gribende historie.

”Girl crazy” er Gershwins musical om en showdanser fra de brølende 1920’ere. Og ligesom i Lulu er det musik, hvor Barbara Hannigan både dirigerer og synger. Hun er virkelig en unik kunstner, der gør hver optræden til noget helt særligt.

Gæstestjerne er den tyrkiske pianist Fazil Say, som er solist i Mozarts Klaverkoncert nr. 21.

Program


Gubajdulina

Time and the Bell have buried the Day (sopran solo)

Haydn

Symfoni nr. 49, "La Passione"

Mozart

Klaverkoncert nr. 21, "Elvira Madigan"

Berg

Lulu-suite

Gershwin

Girl Crazy

Barbara Hannigan

Dirigent & solist, sopran

Fazil Say

Solist, klaver

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere