0Din kurv er tom

Léonie Sonnings Musikpris 2021

5. jun '21 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Léonie Sonnings Musikpris 2021

Event er afholdt

Léonie Sonnings Musikpris 2021

Modtageren af Léonie Sonnings Musikpris 2021 er Unsuk Chin, en af vor tids mest originale komponister. Ved denne festkoncert med DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi kan du bl.a. opleve hendes virtuose Klaverkoncert med italienske Francesco Piemontesi som solist.

Koncerten er underlagt de nuværende restriktioner om sektionerings- og afstandskrav fra regeringen. Grundet disse krav modtager du en e-mail med nye billetter til koncerten, senest 3 dage før koncertens afholdelse.

Med en musik rig på flimrende lysvirkninger og et uendeligt farvespil er Unsuk Chin en af tidens mest grænseløse komponister. Født i Sydkorea og bosat i Berlin søger hun bevidst at komponere en musik, der har gjort sig fri af traditionerne og i stedet bygger på drømme og en stor nysgerrighed efter at skabe helt nye klangverdener.

Efter at Unsuk Chin første gang mødte DR Symfoniorkestret i 2018, er hun nu tilbage for at modtage den traditionsrige Léonie Sonnings Musikpris i en festkoncert, der ledes af chefdirigent Fabio Luisi.

Koncerten indledes med Unsuk Chins nyeste orkesterværk Subito con forza (‘Pludseligt og med kraft’), som er en hyldest til Beethoven med både tydelige og skjulte forbindelser til hans liv og musik. I hendes klaverkoncert, hvor den schweiziske pianist Francesco Piemontesi er solist, går Unsuk Chin til grænsen af det fysisk mulige i en hypervirtuos legesyg musik.

Efter overrækkelsen af Sonnings Musikpris på scenen i Koncertsalen opfører DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi en sangcyklus fra Unsuk Chins opera Alice in Wonderland, som allerede er blevet en klassiker i vor tids operarepertoire.

Den australske sopran Siobhan Stagg er solist i den magiske fortælling om Alice, som oplever verden forandre sig fra fredeligt idyl til bizarre scenarier. Siobhan Stagg er internationalt kendt fra scener som Deutsche Oper i Berlin, Covent Garden i London og Zürich Operaen, hvor hun flere gange har optrådt sammen med chefdirigent Fabio Luisi.

Se orkesterlisten her

 

Program


Unsuk Chin

Subito con forza

Unsuk Chin

Klaverkoncert

Unsuk Chin

Puzzles and Games from Alice in Wonderland (2017)

dirigent

Fabio Luisi

Solist, klaver

Francesco Piemontesi

Solist, sopran

Siobhan Stagg

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu.

Bestil 2 retter: 275 kr. eller 3 retter: 350 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 165 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Mobiltelefoni og fotografering

DR Koncerthuset sender ofte koncerter i radioen og på TV. Læs mere om hvad det betyder for dig og reglerne for mobiltelefoni og fotografering.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter