0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Léonie Sonnings Musikpris 2023

15. jun '23 kl. 18:45

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Léonie Sonnings Musikpris 2023

Léonie Sonnings Musikpris 2023

Kom med til en spektakulær musikalsk prisfest i DR Koncerthuset, hvor fænomenet Evelyn Glennie hyldes som modtager af Léonie Sonnings Musikpris 2023. Festen begynder i foyeren med 35 slagtøjsspillere og fortsætter i Koncertsalen med DR Symfoniorkestret på scenen og den karismatiske prismodtager i centrum.

Léonie Sonnings Musikpris er Danmarks største musikpris, og modtagerne af prisen udvælges blandt de mest spændende og kompromisløse kunstnere i internationalt musikliv.

Årets prismodtager, slagtøjsfænomenet Evelyn Glennie, har på alle måder sprængt rammerne for, hvad vi traditionelt forstår ved en musiker. Først og fremmest overstråler hun de fleste i både virtuositet, kreativitet og musikalitet. Og samtidig har hun vist verden, at musik opstår i samspil mellem flere sanser – for Glennie mistede hørelsen totalt som blot 12-årig, men udviklede sig alligevel til en fænomenal percussionist.

I dag er Evelyn Glennie et ikon og et forbillede, ikke bare for slagtøjsspillere over hele verden, men også for et bredt publikum på tværs af genrer. Hendes evne til at mærke musikken uden at kunne høre den, og til at udtrykke sig på alle typer slagtøjsinstrumenter er magisk for enhver, der oplever hende. Derfor er hun udvalgt som modtager af dette års Léonie Sonnings Musikpris.

Mærk energien, føl vibrationerne og se det enorme udtræk i DR Koncerthusets foyer, når 35 slagtøjsspillere fra hele landet og solisten Morten Friis (kendt fra bl.a. Safri Duo) opfører hyldestværket ’Evelyn Glennie Tribute’, skrevet specielt til dette års overrækkelse af Sonnings Musikpris.

På scenen i Koncertsalen er aftenens hovedperson, Dame Evelyn Glennie, klar med et ekstraordinært udtræk af slagtøjsinstrumenter – og med bare fødder for at kunne mærke musikkens vibrationer – til at opføre en buket slagtøjskoncerter, der har karakter af signaturværker, sammen med DR Symfoniorkestret og den engelske dirigent Geoffrey Paterson.

Selve prisoverrækkelsen finder sted i koncertens anden del, og koncerten sendes direkte på DR P2.

Priskoncerten er arrangeret i samarbejde mellem Léonie Sonnings Musikfond, DR Koncerthuset og DR Musikariet.

Medvirkende: Evelyn Glennie (percussion), Geoffrey Paterson (dirigent), Morten Friis (percussion) & DR Symfoniorkestret (orkester).

Program


Søren Monrad:

Evelyn Glennie Tribute

James MacMillan:

Veni, Veni Emmanuel Koncert for slagtøj og orkester

Michael Daugherty:

Dreamachine for solo slagtøj og orkester

Prisoverrækkelse

Áskell Másson:

Konzertstück for lilletromme og orkester

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere