0Din kurv er tom
Aflyst

Liberté!

21. jun '20 kl. 15:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Liberté!

Event er afholdt

Liberté!

Oplev to store franske komponisters gribende vision om frihed, når DR Vokalensemblet møder Trio con Brio Copenhagen i Koncertsalen. Messiaens berømte Kvartet til tidens ende er en musikalsk rejse ud i uendeligheden, mens Poulencs korværk Figure Humaine er en hyldest til friheden - "la liberté!".

Selvom ingen i dag ønsker sig tilbage til årene, hvor 2. Verdenskrig rasede i Europa, er vi stadig dybt fascinerede af de kunstværker, som blev skabt under krigen. Mange kunstværker, som blev til i krigens skygge, har i dag fået ikonstatus som vidnesbyrd om den stærke skaberkraft, som mennesket rummer – selv i de mørkeste tider.

Den franske komponist Francis Poulenc besluttede midt under den tyske besættelse af Frankrig, at han ville skrive et værk, som skulle opføres så snart tyskerne var besejrede – helst på selve befrielsesdagen! Sammen med den berømte digter og frihedskæmper Paul Éluard skabte han en stort anlagt kantate for kor, der hyldede den franske kultur, natur og værdier med friheden i centrum. Titlen blev Figure humaine, og værket blev fra starten anerkendt som et af komponistens – og korlitteraturens – vigtigste værker overhovedet.

Sammen med Poulencs kærlighedserklæring til sit fædreland og til friheden kan du ved denne koncert opleve et andet berømt og betagende kunstværk fra samme periode. Den verdenskendte danske Trio con Brio Copenhagen opfører – sammen med klarinettisten Johnny Teyssier – Olivier Messiaens Kvartet til tidens ende, som komponisten skrev, mens han var i en tysk krigsfangelejr.

Værket, som i dag nærmest har fået kultstatus, består af otte spirituelle visioner inspireret af Johannes’ Åbenbaring, og komponistens intense længsel efter friheden kommer til udtryk i en musik, som synes at transcendere tid og rum med næsten hypnotisk kraft.

Oplev en koncert, hvor DR Vokalensemblet, chefdirigent Marcus Creed og Trio con Brio Copenhagen på fornem vis afrunder en sæson, som har haft kærligheden i fokus – fra kærligheden mellem mennesker til religiøs tilbedelse og ikke mindst kærligheden til nogle af de vigtigste værdier i menneskelivet, som vi møder denne eftermiddag.

Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. covid-19

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Toiletter & handicaptoiletter

Her kan du læse mere om, hvor man kan finde koncerthusets mange toiletter og handicaptoiletter.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere