0Din kurv er tom

Luisi, Abrahamsen & Schumann

13. okt '22 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Luisi, Abrahamsen & Schumann

Luisi, Abrahamsen & Schumann

DR Symfoniorkestret åbner for sluserne i Richard Strauss’ medrivende portræt af forføreren Don Juan, mens Schumann fejrer livsglæden i sin Symfoni nr. 2. For første gang i Danmark kan man høre Hans Abrahamsens hornkoncert, et nyt mesterværk af den berømte danske komponist, der fylder 70 i år.

View this event in English

Richard Strauss’ overdådige orkesterværk Don Juan fortæller om den evige forfører og hans hektiske liv. Med stormskridt fejer Don Juan sine rivaler af vejen uden at overveje farerne – før det er for sent. Strauss’ musik er et brillant stykke, som DR Symfoniorkestret under ledelse af chefdirigent Fabio Luisi har gjort til et af deres signaturværker.

En ustoppelig livskraft stråler også ud af Robert Schumanns Symfoni nr. 2, der er en rejse mod lyset. Musikken havde en terapeutisk virkning på Schumann, og hans livshyldest er smittende og berusende, når finalens jublende fanfarer gjalder ud i Koncertsalen!

Dansk musik på højeste niveau kan man høre, når Hans Abrahamsens nye Hornkoncert for første gang opføres herhjemme. Hans Abrahamsen, der fylder 70 i år, har skrevet hornkoncerten specielt til solohornisten i Berliner Filharmonikerne, Stefan Dohr, som også er solist denne aften i Koncertsalen. ”Hornet synger så længselsfuldt”, skrev de tyske anmeldere efter uropførelsen i Berlin og kaldte Abrahamsens værk for ”musik af sublim skønhed.”

Program


R. Strauss

Don Juan

Hans Abrahamsen

Hornkoncert (Dansk førsteopførelse)

Schumann

Symfoni nr. 2

Dirigent

Fabio Luisi

Solist

Stefan Dohr, horn

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu.

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter