Få billetter tilbage

Luisi & Mahlers 1.

23. mar '17 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Luisi & Mahlers 1.

Event er afholdt

Luisi &­ Mahlers 1.

En storslået aften med senromantisk musik, hvor Wagner og Mahler møder Carl Nielsen. Efter koncerten rejser DR SymfoniOrkestret, chefdirigent Fabio Luisi og aftenens solist Deborah Voigt på to ugers USA-turné med netop dette program.

Som DR SymfoniOrkestrets chefdirigent er det en af Fabio Luisis fornemste opgaver at præsentere os for sit personlige bud på den danske nationalkomponist Carl Nielsens musik – og når orkestret få dage efter koncerten drager på USA-turné, er det også med Nielsen i bagagen. Denne aften opfører Luisi for første gang i Koncerthuset Helios-ouverturen, der på magisk vis fremstiller solens livgivende kræfter.

Wagner skrev de fleste af sine værker til operascenen. En af undtagelserne er hans sangcyklus Wesendonck-lieder, der har tekster af hans muse Mathilde Wesendonck. Det er fem intense sange om kærlighedens vanskelige væsen – som Wagner kendte alt for godt fra sit mildt sagt komplicerede privatliv.

Solisten er en af USA’s største sangere, Wagner-sopranen Deborah Voigt, kendt som stjernen på New Yorks Metropolitan Opera.

I denne sæsons række af Mahler-symfonier gælder det denne gang Symfoni nr. 1. Den nok mest umiddelbare af symfonierne, der beskriver en rejse gennem kamp til sejr. Fortalt i Mahlers enestående stil, som er dramatisk og dybt personlig. Et godt eksempel er søgemarchen, der ironisk foregår til tonerne af ”Mester Jakob” og forstyrres af musik, der lyder som om den kommer fra nærmeste Bierstube. Tusindvis af detaljer skal på plads samtidig med at dynamikken skal fylde hele koncertsalen, og netop de to greb mestrer Fabio Luisi som ingen anden.

Hent sangtekst her

Program
115 min
inkl. 30 min pause


Download
programmet
Dirigent

Fabio Luisi

Solist, sopran

Deborah Voigt

Carl Nielsen

Helios-ouverture

Wagner

Wesendonck-lieder

Mahler

Symfoni nr. 1

Dirigent

Fabio Luisi

Solist, sopran

Deborah Voigt

Mød Musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Vært: Mathias Hammer

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.


Se ledig tid og book bord

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse alt information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset tilbyder vi både bemandet og ubemandet garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere