Få billetter tilbage

Luisi & Mahlers 7.

17. feb '17 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Luisi & Mahlers 7.

Event er afholdt

Luisi ­&­ Mahlers 7.

Mahlers mørkeste og mest magiske symfoni, den kæmpestore Symfoni nr. 7, er en underbevidst rejse ind i en verden af nattestemninger. Et univers af irrationelle scener, som man også finder i Hans Abrahamsen Fire stykker for orkester, skrevet i 2004 med brug af Mahlers store orkesterbesætning.

DR SymfoniOrkestrets chefdirigent, Fabio Luisi, leder den største af Mahlers symfonier der spilles denne sæson. Mahlers Symfoni nr. 7 er et kæmpeværk i fem satser. Det er også Mahlers mest dunkle symfoni, hvor nattemusik og drømme trækker os ind i underbevidstheden.

I centrum af symfonien står de tre midtersatser, som Mahler helt usædvanligt karakteriserer som ”skyggeagtig nattemusik”. Mahler var inspireret af Freud og hans psykoanalyse, og i symfonien får han det stærkt udvidede orkester til at se indad. I sidste sats lukkes vi ud i lyset igen, og Mahler gør brug af et kæmpearsenal af instrumenter, bla. koklokker og mandolin.

Som optakt til symfonien spiller Fabio Luisi et dansk hovedværk fra de seneste års musik: 4 Orkesterstykker, skrevet af Hans Abrahamsen. Det er musik, der både forbinder sig til Mahlers senromantik og til de irrationelle følelser i underbevidstheden. Og så er Hans Abrahamsen ligesom Mahler en blændende orkestrator.

 

Program
90 min


Download
programmet
Dirigent

Fabio Luisi

Abrahamsen

4 stykker

Mahler

Symfoni nr. 7

Dirigent

Fabio Luisi

Mød Musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Vært: Celine Haastrup

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.


Se ledig tid og book bord

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse alt information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset tilbyder vi både bemandet og ubemandet garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere