0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Luisi & Nielsens 1.

20. apr '23 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Luisi & Nielsens 1.

Event er afholdt

Luisi & Nielsens 1.

Ved seks koncerter på ti dage opfører DR's kor og orkestre og Fabio Luisi alle Carl Nielsens vigtigste kor- og orkesterværker. En enestående hyldest og en unik manifestation af Carl Nielsens format, som indledes med hans markante debutsymfoni og det elskede korværk Fynsk Forår.

View this event in English

Som DR Symfoniorkestrets chefdirigent har Fabio Luisi dyrket sin interesse for Carl Nielsens musik sammen med det orkester, som mere end noget andet i verden repræsenterer den særlige nordiske Carl Nielsen-tradition.

Nu hylder Luisi og orkestret den store danske komponist med en festival, hvor alle de vigtigste værker med kor og orkester bliver opført i DR Koncerthuset – i anledning af, at DR Symfoniorkestrets store Nielsen-indspilning for Deutsche Grammophon udkommer internationalt i en samlet cd-boks.

Festdagene i DR Koncerthuset åbner med det medrivende orkesterstykke Helios, hvor Carl Nielsen sætter selve solen i musik. Den stiger langsomt op i et flimrende skær, og på middagshøjden når den en overvældende lyskraft. Carl Nielsen opkaldte værket efter den græske solgud, Helios. En storslået hyldest til solen og livet!

De seks symfonier af Carl Nielsen er en personlig og musikalsk udviklingsrejse uden lige. For fulde sejl begiver Nielsen sig ud i sine musikalske mål. Hans stil er allerede i 1. Symfoni enestående: Energisk, poetisk og overrumplende. ”Som et barn, der leger med dynamit”, skrev en anmelder, da symfonien blev spillet første gang i 1894.

Festdagene for Carl Nielsen præsenterer også hans store værker for kor og orkester – med Fynsk Forår som det første. Det er et af Carl Nielsens mest elskede værker overhovedet, en rørende hyldest i ord og toner til hans fødeø, Fyn.

Se programmet her

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Symfoniorkestrets koncertpakke “Nielsen, Nielsen, Nielsen!”, hvor du kan få 20% rabat – Læs mere her
Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertpakke “Nielsen & sangen”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Nielsen

Helios-ouverture

Nielsen

Fynsk Forår

Nielsen

Symfoni nr. 1

Dirigent

Fabio Luisi

Solist

Clara Cecilie Thomsen, sopran

Solist

Jacob Skov Andersen, tenor

Solist

Jens Søndergaard, baryton

Kor

DR Koncertkoret

Kor

DR Børnekoret

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere