0Din kurv er tom

Luisi & Nielsens 3.

22. apr '23 kl. 14:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Luisi & Nielsens 3.

Luisi & Nielsens 3.

Den ekstatiske livsglæde i Nielsens 3. symfoni Sinfonia espansiva er en medrivende oplevelse hver eneste gang. Luisi præsenterer symfonien sammen med de triumferende fanfarer fra operaen ’Saul og David’ og Nielsens fløjtekoncert med DR Symfoniorkestrets egen solofløjtenist Ulla Miilmann som solist.

View this event in English

Saul og David er Carl Nielsens første opera, og det mægtige forspil til operaens 2. akt er en triumferende fanfare, som overvældede samtiden med sin originalitet: Carl Nielsen var kommet til byen med en ny slags musik, der viste sig at ændre den danske kultur for altid.

Sit store gennembrud som symfoniker fik Carl Nielsen ti år senere med Symfoni nr. 3 fra 1911. Han gav den navnet ”Sinfonia Espansiva”, fordi musikken ekspanderer fra det kraftige knald, der indleder 1. sats. Symfonien slutter med en storslået hymne til menneskets daglige gerning – her bliver tonen fra Carl Nielsens danske sange opløftet til kunst i det største format.

At lade karaktertyper udspille sig i musik var noget, der optog Carl Nielsen mere og mere gennem livet. Hans geniale fløjtekoncert præsenterer fløjten som et flyvsk og charmerende væsen, og med stor humoristisk sans sætter Carl Nielsen fløjten overfor dens modsætning, en dyb basun. De får hinanden til sidst i et musikalsk ægteskab, hvor modsætninger mødes.

Solist i fløjtekoncerten er DR Symfoniorkestrets 1. solofløjtenist Ulla Miilmann, som også er solist på orkestrets indspilning af Nielsens fløjtekoncert for Deutsche Grammophon. Ulla Miilmann er en erfaren solist, som bl.a. har været nomineret til en amerikansk Grammy Award som den første danske solist nogensinde. Hun har desuden modtaget det meget ærefulde Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat for sit ”instrumentale overskud og kunstneriske format og altid originale musikerskab.”

OBS Den oprindeligt annoncerede solist til denne koncert, Karl-Heinz Schütz, har desværre har måttet trække sig fra koncerten pga. ændringer i den tilknyttede indspilningsplan. Heldigvis er det muligt for DR Symfoniorkestrets egen 1. solofløjtenist Ulla Miilmann at træde ind som solist i stedet.

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Symfoniorkestrets koncertpakke “Nielsen, Nielsen, Nielsen!”, hvor du kan få 20% rabat – Læs mere her

Program


Nielsen

Forspil til Saul og David

Nielsen

Fløjtekoncert

Nielsen

Symfoni nr. 3, Sinfonia espansiva

Dirigent

Fabio Luisi

Solist

Ulla Miilmann, fløjte

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere