0Din kurv er tom

Luisi & Nielsens 4.

27. apr '23 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Luisi & Nielsens 4.

Event er afholdt

Luisi & Nielsens 4.

Den dramatiske side af Carl Nielsen eksploderer i den 4. Symfoni, ”Det uudslukkelige”, hvor kampen mellem lyset og mørket slår gnister. I Klarinetkoncerten tager Nielsens indre spillemand os på en musikalsk opdagelsesrejse, og solisten er DR Symfoniorkestrets egen soloklarinettist Johnny Teyssier.

View this event in English

DR Symfoniorkestrets store Carl Nielsen-fejring er nået til den mest eksplosive af hans seks symfonier. Symfoni nr. 4 har titlen ”Det uudslukkelige”, fordi Carl Nielsen sammenligner musikkens kraft med den uudslukkelige livsvilje. Symfonien er skrevet lige efter 1. Verdenskrig, og når musikken kulminerer i en duel mellem to paukespillere, virker det som en kamp mellem liv og død.

I orkesterstykket Pan og Syrinx drømmer Carl Nielsen sig til det antikke Grækenland, hvor skovguden Pan sniger sig rundt på jagt efter nymfen Syrinx. Det er et helt lille teaterstykke for orkester, hvor Carl Nielsen på sin unikke måde lader instrumenterne tale og fortælle.

Som afslutning får vi et af Carl Nielsens mest fantasifulde værker overhovedet, Klarinetkoncerten fra 1928, hvor klarinetten som fandenivoldsk hovedperson fører musikken til nye højder af både grotesk komik og rørende bekendelser. Solist er DR Symfoniorkestrets egen 1. soloklarinettist Johnny Teyssier, som også er solist på orkestrets indspilning af Nielsens klarinetkoncert for Deutsche Grammophon.

OBS Den oprindeligt annoncerede solist til denne koncert, klarinettisten Andreas Ottensamer, har desværre måttet trække sig fra koncerten og den tilknyttede indspilning. Heldigvis har DR Symfoniorkestrets egen 1. soloklarinettist, Johnny Teyssier, sagt ja til at overtage både koncerten og indspilningen.

Se programmet her

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Symfoniorkestrets koncertpakke “Nielsen, Nielsen, Nielsen!”, hvor du kan få 20% rabat – Læs mere her

Nielsen

Pan og Syrinx

Nielsen

Klarinetkoncert

Nielsen

Det uudslukkelige

Dirigent

Fabio Luisi

Solist

Johnny Teyssier, klarinet

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere