0Din kurv er tom

Luisi & Nielsens 5.

28. apr '23 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Luisi & Nielsens 5.

Event er afholdt

Luisi & Nielsens 5.

Den koreanske violinstjerne Bomsori Kim har taget Carl Nielsens unikke violinkoncert til sig og gjort den til sin egen. Humoristisk, jordnær og egensindig musik, som her kan opleves sammen med Nielsens stærke og nyskabende Symfoni nr. 5 om menneskets livsvilje og vores dæmoner.

View this event in English

Carl Nielsens store Violinkoncert er et helt igennem originalt mesterværk, der spænder over både gøgl og alvor. Overrumplende musik, der ikke minder om nogen anden violinkoncert i verden.

Den koreanske violinvirtuos Bomsori Kim er blandt de mange internationale musikstjerner, der er faldet pladask for Carl Nielsens musik, og hun har også indspillet violinkoncerten for Deutsche Grammophon sammen med DR Symfoniorkestret og chefdirigent Fabio Luisi. ”Violinkoncerten står for mig som noget helt specielt, og jeg er virkelig fascineret af, at der overhovedet eksisterer sådan et værk, siger Bomsori Kim.

Her opføres koncerten sammen med et af Carl Nielsens mest berømte værker, Symfoni nr. 5, som er internationalt anerkendt som en af det 20. århundredes mest originale symfonier – ikke mindst på grund af den dramatiske duel mellem to paukespillere i sidste sats. I symfonien slipper Carl Nielsen de gamle bindinger og tager os med på en visionær rejse. Vi møder urtidens grundlæggende kræfter af lys og mørke – og skuer mod fremtidens mål og forhåbninger.

”Jo mere jeg udforsker Carl Nielsens musik sammen med DR Symfoniorkestret, jo mere fascinerende synes jeg den er, siger chefdirigent Fabio Luisi. ”Carl Nielsen er en komponist, der ikke forsøger at efterligne nogen. Han er så original, så dybsindig og samtidig så koncentreret.”

Se programmet her

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Symfoniorkestrets koncertpakke “Nielsen, Nielsen, Nielsen!”, hvor du kan få 20% rabat – Læs mere her

Nielsen

Violinkoncert

Nielsen

Symfoni nr. 5

Dirigent

Fabio Luisi

Solist

Bomsori Kim, violin

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere