0Din kurv er tom

Luisi & Nielsens 6.

29. apr '23 kl. 14:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Luisi & Nielsens 6.

Luisi & Nielsens 6.

Carl Nielsens musik til eventyret om Aladdin er en overdådig billedbog med danse, optog og eksotiske stemninger. Suiten afslutter DR Symfoniorkestrets Nielsen-fejring sammen med hans sidste symfoni, nr. 6, der med sine mange overraskelser blev et musikalsk testamente fuld af humor og forundring.

View this event in English

Carl Nielsens fantasi var ikke til at stoppe, da han i 1919 skrev musik til skuespillet Aladdin. Idéerne strømmede ud af hans pen, og det endte med næsten halvanden times musik.
Siden lavede Carl Nielsen en kort version, Aladdin Suiten, som med sin perlerække af små satser er blevet et af hans mest spillede værker.

Da Nielsen seks år senere præsenterede sin Symfoni nr. 6, overraskede han alle. Han havde sagt, at symfonien var let og lystig – men nævnte ikke musikkens tragiske sider og den helt balstyriske finale, hvor han som afskedssalut blæser taget af koncertsalen! Hans energi og humor var fuldstændig usvækket i denne sidste symfoni.

En koncert, som afslutter DR Symfoniorkestrets store Nielsen-fejring med eftertryk – fuld af den energi, humor, originalitet og livskraft, som er så karakteristisk for vores store danske komponist.

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Symfoniorkestrets koncertpakke “Nielsen, Nielsen, Nielsen!”, hvor du kan få 20% rabat – Læs mere her

Program


Nielsen

Aladdin-suite

Nielsen

Symfoni nr. 6, Sinfonia semplice

Dirigent

Fabio Luisi

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere