0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Luisi & Tjajkovskijs 5.

24. mar '22 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Luisi & Tjajkovskijs 5.

Event er afholdt

Luisi & Tjajkovskijs 5.

To store symfonier: Tjajkovskij tager et personligt opgør med skæbnen i sin berømte 5. Symfoni, mens Carl Nielsen lukker døren med et smæk – og et grin! - i sin Symfoni nr. 6, der blev hans sidste. Imellem de to symfonier kan man nyde Mozarts udødelige ’Elvira Madigan’-koncert.

I Tjajkovskijs 5. Symfoni er alt på spil: Livet, lykken, meningen med det hele. Musikken er følsom og dramatisk – og vanvittig smuk. Symfonien ender med en optimistisk slutning og en tro på, at kampen med tilværelsens oprørte følelser trods alt er det hele værd.

Anderledes går det for sig i Carl Nielsens 6. Symfoni, der blev hans sidste. Her udstiller Carl Nielsen både sin personlige rådvildhed og sin fandenivoldske humor. Det hele slutter med en balstyrisk finale, hvor han blæser det hele et stykke!

Imellem de to symfonier giver Mozart os en balsamisk stund med et af sine smukkeste værker: Klaverkoncert nr. 21, også kendt som ”Elvira Madigan”-koncerten. Med perlende elegance og lyse klange får Mozart det hele til at virke så let – selv om der bagved musikkens florlette ynde ligger den største kunstfærdighed. Solisten er den unge franske pianist Marie-Ange Nguci.

Koncerten kan også opleves den 26. marts 2022 klokken 15.00. Læs mere her

I forlængelse af koncerten indspilles Carl Nielsens 6. symfoni for det legendariske selskab Deutsche Grammophon, som i 2022 udsender alle Nielsens symfonier med DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi.

Læs mere om DR Symfoniorkestret og Deutsche Grammophon

Se programmet her

Se orkesterliste her

Nielsen

Symfoni nr. 6

Mozart

Klaverkoncert nr. 21, Elvira Madigan

Tjajkovskij

Symfoni nr. 5

Dirigent

Fabio Luisi

Solist, klaver

Marie-Ange Nguci

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere