0Din kurv er tom
Venteliste

Luisi & Tjajkovskijs 5.

7. mar '19 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Luisi & Tjajkovskijs 5.

Skriv dig på venteliste

Luisi & Tjajkovskijs 5.

Chefdirigent Fabio Luisi præsenterer to store romantiske værker, der har følelserne uden på tøjet. Tjajkovskij kæmper mod skæbnen i sin medrivende 5. Symfoni, mens den unge, forelskede Chopin udfolder al sin poesi i Klaverkoncert nr. 1. Solist er den japanske Chopin-specialist Yukio Yokoyama.

Chopin og Tjajkovskij er to store komponister, der ikke er bange for at vise os deres følelser. Deres musik kommer direkte fra hjertet, og i musikken ved denne koncert er deres liv og musik smeltet sammen til ét.

Chopin skrev sin smukke Klaverkoncert nr. 1, da han var bare 19 år. Han stod lige foran at forlade sit elskede fædreland Polen, og i musikken tager han afsked med manér. Koncerten er større og flottere end noget andet, han nogensinde havde skrevet, og i den langsomme sats fortæller han om sin kærlighed til den unge kvinde, han var forelsket i. Det er dybt rørende musik.

Tjajkovskij måtte udkæmpe voldsomme indre kampe i sit liv, og hans 5. Symfoni er et vidnesbyrd om at overvinde kriser og nederlag. Det lykkes han at skabe en ny tro på fremtiden, og derfor er symfonien så utrolig opløftende. Symfoni nr. 5 er med god grund et af hans allermest populære værker.

 

Download programmet her

Download orkesterlisten her

Bent Sørensen

Evening Land

Chopin

Klaverkoncert nr. 1

Tjajkovskij

Symfoni nr. 5

Dirigent

Fabio Luisi

Solist, Klaver

Yukio Yokoyama

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundercenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere