0Din kurv er tom

Lukas-passionen

29. mar '18 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Lukas-passionen

Event er afholdt

Lukas-passionen

På denne Skærtorsdag præsenterer DR SymfoniOrkestret en ny og gribende Lukas-passion, skrevet i 2014 af den skotske komponist James MacMillan. Han er en af vor tids store fornyere af religiøs musik og dirigerer selv denne danske førsteopførelse.

Den skotske komponist James MacMillan har sat sig et meget omfattende mål, nemlig at skrive passioner, altså påskeoratorier, over alle Bibelens fire evangelier. Hans første værk var Johannes-passionen fra 2007, og i 2015 kunne han præsentere Lukas-passionen for kor og orkester. Ved denne koncert bliver Lukas-passionen spillet for første gang i Danmark.

Den kirkelige musik af James MacMillan gør et meget stærkt indtryk. Den er dramatisk som en opera og flammende som en prædiken. Det er ikke for meget at kalde ham sin generations førende kirkekomponist. Samtidig er MacMillan en fremragende dirigent, og han har ved flere koncerter opført sin musik med DR SymfoniOrkestret og DR VokalEnsemblet.

James MacMillans Lukas-passion bliver samtidig det første værk i en planlagt række af moderne påskeoratorier i Koncerthuset. Flere nye værker af vor tids førende komponister vil følge de kommende år. Et bevis for, at en af den klassiske musiks største genrer er under stadig udvikling – og at påskens budskab ikke har mistet sin styrke.

Ensembler

DR SymfoniOrkestret, DR KoncertKoret, DR JuniorKoret

Dirigent

James MacMillan

MacMillan

Lukas-Passionen (dansk førsteopførelse)

Dirigent

James MacMillan

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere